Dosarul "AVIASAN"/ O nouă rundă între DNA Galaţi şi Boldea, în martie

Dosarul "AVIASAN"/ O nouă rundă între DNA Galaţi şi Boldea, în martie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul "Aviasan", care se judecă la Curtea de Apel Braşov, a primit termen pe 3 martie pentru ca magistraţii să-şi continue cercetarea. În acest proces sunt judecaţi şase inculpaţi: fostul parlamentar Mihail Boldea, ex-şeful Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, afaceriştii Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, precum şi Ionel Mihăilă, cel care a ţinut evidenţa contabilă a unor firme implicate în afacere.

Procurorii gălăţeni ai DNA au vorbit despre această afacere imobiliară ca despre una care a avut la bază un act fals. Cu ajutorul acestui fals s-a dat o decizie judecătorească pe care afaceriştii au utilizat-o pentru a pune mâna pe cele aproximativ 40 de hectare ale Aviasan, fosta aerobază a oraşului. Pământul a fost împărţit în loturi, vândute rapid şi succesiv până când terenul a ajuns în posesia unor cumpărători de bună credinţă, cu scopul de a-i ascunde pe iniţiatorii afacerii. Aceasta este varianta DNA Galaţi, care a estimat afacerea la circa 22 de milioane de euro.

În acest proces s-au înscris ca părţi vătămate statul român prin Ministerul de Finanţe, Consiliul Local Vânători, acolo unde se află terenul, dar şi consilieri locali şi primarul din localitate, care în 2007-2008 au depus diverse acţiuni în instanţă şi la Parchet, cu scopul de a împiedica tunul imobiliar. DNA Galaţi a reţinut în rechizitoriu că aceştia din urmă ar fi renunţat la plângeri şi sesizări ca urmare a presiunilor făcute de prim procurorul de atunci, Costache Roşca. Conform DNA, procurorul suspendat ar fi luat pentru asta o mită de două milioane de euro. Acuzaţiile din acest dosar sunt de corupţie, spălare de bani, abuz în serviciu, fals şi uz de fals.


CITEŞTE ŞI: Mai mulţi politicieni din Galaţi sunt în anchetă în dosarul "AVIASAN"

 

Citit 1771 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.