Fostul primar din Brăhăşeşti, în pragul condamnării definitive

Fostul primar din Brăhăşeşti, în pragul condamnării definitive
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul edil al Brăhăşeştiului, Vasile Băiculescu, îşi va afla soarta miercuri, 4 martie, când Curtea de Apel îi va da hotărârea definitivă în dosarul de corupţie pe care-l are. Cercetarea judecătorească s-a finalizat în luna februarie, cazul aflându-se la instanţele gălăţene din 2010. Magistraţii au amânat pentru 4 martie luarea unei decizii, însă, după cum ne-au obişnuit, este posibilă amânarea soluţionării, în cazul în care nu vor avea timpul necesar luării unei hotărâri.

Reamintim că, în 2010, DNA Galaţi l-a trimis în judecată pe Băiculescu, alături de alţi trei inculpaţi, pentru ca, un an mai târziu, anchetatorii să trimită judecătorilor şi dosarul firmelor care i-ar fi dat mită edilului din Brăhăşeşti, pentru ca acesta să le dea lucrări pe bani publici. Cele două dosare s-au conexat, având acum şase inculpaţi care aşteaptă hotărârea definitivă, pe care vor trebui să o respecte, indiferent dacă le va fi sau nu favorabilă.

Mai amintim că, în acest caz, Băiculescu a fost arestat preventiv mai bine de un an, după care a fost pus în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. În decembrie 2013, Tribunalul Galaţi a pronunţat prima decizie în acest dosar. În ceea ce-l priveşte pe Băiculescu, a contat în ochii judecătorilor o altă condamnare pe care acesta o primise de la instanţele din Bucureşti, într-un alt de proces de corupţie. Această primă condamnare a făcut ca Tribunalul să-i dea patru ani şi patru luni de închisoare, adunându-i şi prima sentinţă.


CITEŞTE ŞI: Prima sentinţă în dosarul lui Dan Cadar va fi dată săptămâna aceasta

Citit 1226 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.