"Acuzat" de incompatibilitate. Claudiu Brânzan a pierdut prima rundă a procesului cu ANI

"Acuzat" de incompatibilitate. Claudiu Brânzan a pierdut prima rundă a procesului cu ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Claudiu Brânzan a cerut în instanţă anularea raportului prin care a fost găsit incompatibil * El recunoaşte că are de luat peste 150.000 de lei de la Confort SA, o societate în insolvenţă, de la care are şanse mici să-şi recupereze sumele


Pe 5 martie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins ca nefondată acţiunea lui Claudiu Brânzan, prin care acesta a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care l-a găsit incompatibil. Decizia nu este definitivă, iar Claudiu Brânzan ne-a declarat, vineri, că o va ataca la instanţa supremă.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a făcut publică, în vara lui 2014, incompatibilitatea lui Claudiu Brânzan. După o serie de verificări, ANI a concluzionat că Brânzan a făcut parte din Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRT), fiind simultan şi administrator de firmă, declarându-l astfel incompatibil.

Brânzan a contestat raportul ANI, cerând anularea lui şi judecarea în lipsă a acţiunii sale, nu înainte de a-şi exprima punctul de vedere. ”Activitatea SRT este reglementată de Legea 41/1994, iar eventualele situaţii de incompatibilitate ale membrilor consiliilor de administraţie au în vedere exclusiv cumularea acestei funcţii cu aceea de membru al consiliului de administrare al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul audiovizualului, precum şi interdicţia de a avea funcţii la societăţi comerciale cu care SRT are raporturi comerciale ori interese contrare”, a arătat Brânzan în acţiunea sa. Tot el scrie că a ocupat funcţia de administrator al SC Confort SA, care ar fi comunicat, în perioada evaluării făcute de ANI, că „Brânzan are indemnizaţii restante de primit în valoare de 150.474 de lei, începând cu februarie 2011”. Brânzan le-a explicat magistraţilor că SC Confort nu i-ar mai fi plătit pe membrii consiliului de administraţie din 2011, din cauza situaţiei economice, „iar în prezent se află în procedura falimentului, situaţie faţă de care nu se poate reţine existenţa stării de incompatibilitate”.

Legătura dintre faliment şi incompatibilitate

La rândul lor, reprezentanţii ANI au solicitat şi ei judecarea în lipsă. Reprezentanţii instituţiei au susţinut că pe tot parcursul verificărilor au încercat să ia legătura cu „împricinatul”, aducându-i la cunoştinţă că are dreptul să fie asistat de un avocat pentru a-şi exprima un punct de vedere, dar acesta s-ar fi limitat la a avea o atitudine de „non-combat”.

De asemenea, mai arată ANI, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) atestă că Brânzan a fost numit în funcţia de membru al CA la SC Confort din 30 noiembrie 2009 şi până în prezent (momentul evaluării ANI - n.a.), dar şi în cel al Administraţiei Zonei Libere din septembrie 2006 până în octombrie 2008, când a fost revocat în baza unei hotărâri a Consiliului Local. „Falimentul unei societăţi comerciale nu are nicio legătură cu obligaţia reclamantului de a respecta regimul juridic privind incompatibilităţile”, susţine ANI. Facem precizarea că, pe site-ul Tribunalului, Confort SA apare ca fiind o firmă în insolvenţă şi nu în faliment, următorul termen fiind programat pe 13 mai.

Claudiu Brânzan ne-a declarat că va ataca decizia Curţii de Apel, precizând că Legea 41, a SRT, îi dă dreptul să facă parte din orice consiliu de administraţie, cu o singură condiţie, ca societatea în cauză să nu aibă afaceri cu televiziunea. „Legea ANI îmi spune însă că nu am voie, este o vizibilă neconcordanţă între cele două legi. În plus, faţă de acest aspect, este incorect să mi se refuze dreptul la muncă. Voi merge la instanţa superioară şi am încredere că lucrurile se vor rezolva. Cât priveşte acea sumă de 150.000 de lei, vă spun sincer că aş prefera banii, dar sunt slabe şansele”, ne-a spus Brânzan.


CITEŞTE ŞI: CJ mai pierde un proces cu propriii angajaţi/ Imputările emise de Bacalbaşa, suspendate de instanţă

Citit 2355 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.