S-a decis ELIBERAREA fostei şefe a Judecătoriei Făurei. Curtea de Apel a condamnat-o la doi ani cu suspendare

S-a decis ELIBERAREA fostei şefe a Judecătoriei Făurei. Curtea de Apel a condamnat-o la doi ani cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fosta şefă a Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost condamnată la doi ani cu suspendare, magistraţii dispunând punerea sa în libertate. Budescu şi-a recunoscut faptele aşa cum le-a prezentat DNA Galaţi în rechizitoriu, astfel că a beneficiat de o reducere a condamnării.

Judecătorii au obligat-o, printre altele, să facă muncă în folosul comunităţii fie la Primăria din Buzău, fie la Inspectoratul Şcolar Buzău, şi va fi supravegheată de cei de la Serviciul de Probaţiune din aceiaşi localitate. De asemenea, fosta judecătoare trebuie să achite cheltuieli judiciare în cuantum de 2.550 de lei, din care 2.189 sunt bani care s-au dus numai pe urmărirea penală.

Decizia Curţii de Apel a fost dată pe 16 martie şi nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte.

Reamintim că la finele anului trecut, fosta judecătoare a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită pentru rezolvarea unui dosar al celui care a şi denunţat-o. DNA a precizat în comunicatul său că magistratul a luat 1.000 de euro ca să-i schimbe denunţătorului său o sancţiune de 20.000 de lei dată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila într-un avertisment.


CITEŞTE ŞI: Dosarul avocatei Agelica Jalbă, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă

Citit 1403 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2015 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.