Dan Șova rămâne cu IMUNITATE, Darius Vâlcov poate fi ARESTAT
Foto: Foto: clujazi.ro

Dan Șova rămâne cu IMUNITATE, Darius Vâlcov poate fi ARESTAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Darius Vâlcov a rămas fără imunitatea parlamentară și poate fi arestat de procurorii DNA. În schimb, Dan Șova rămâne cu imunitate pentru că în cazul său nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru arestarea sa. Comisia Juridică a Camerei Superioare a dat aviz negativ cererii de arestare. Decizia a venit cu toate că membrii comisiei ar fi putut să amâne avizul, invocând motive procedurale: senatorii primiseră de la procurori şi un dosar ce nu are nicio legătură cu Darius Vâlcov. Tot miercuri, Camera Deputaţilor trebuie să decidă dacă permite arestarea preventivă a liberalului Theodor Nicolescu, acuzat şi el de DNA tot pentru fapte de corupţie.

Cred că au înțeles colegii parlamentari că un proces se desfășoară în instanță. De acum încolo aștept să trimită cineva dosarul în instanță pentru a putea să mă apăr acolo, în fața judecătorilor”, a spus Dan Șova, după votul din plenul Senatului. Întrebat de jurnaliști dacă „Parlamentul din nou a întrerupt justiția”, senatorul a răspuns: „Nu a întrerupt justiția Parlamentul, pentru că justitia nu se face prin arestări, se face prin judecata la judecători”, relatează Digi24.

Senatorii l-au ascultat pe Darius Vâlcov și au votat pentru ridicarea imunității.  168 de senatori au fost prezenți în Parlament. Au fost exprimate 150 de voturi, din care 97 voturi „pentru”, voturi contra - 48, voturi anulate – 5.

În cazul senatorului Dan Șova au fost 79 de voturi „pentru” încuviințarea arestării preventive, 67 de voturi „împotrivă” și 5 voturi „anulate”. Astfel, senatorul rămâne cu imunitate parlamentară pentru că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, mai exact 85 de voturi „pentru”, conchide Digi24.ro.

Citit 7989 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.