O săptămână plină pentru fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Bocăneanu
Foto: Foto Teodora Miron

O săptămână plină pentru fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Bocăneanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o singură săptămână, fostul prefect al judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a trecut prin toate cele trei dosare pe care le are la instanţele din Galaţi şi Brăila.

La Tribunalul oraşului nostru s-a judecat cu DNA în cele două dosare de corupţie în care a fost trimis în judecată, în unul fiind arestat. Bocăneanu a primit mandat de arestare în cel în care este inculpat alături de Auraş Braşoveanu, fostul preşedinte al FCM Dunărea. Pe 24 martie, judecătorul a dispus în ceea ce-l priveşte arestul la domiciliu, dar cum decizia nu este definitivă, Bocăneanu a apărut, pe 26 martie, în celălalt caz de corupţie, tot cu cătuşele la mâini.

Dacă în dosarul cu Braşoveanu este acuzat că a dat circa un milion de lei unui club plin de datorii la bugetul de stat, în celălalt procurorii DNA Galaţi i-au reproşat aranjarea unui concurs pentru ocuparea unui post de jurist, intervenţiile pe care le-ar fi făcut pentru neplata unor amenzi de circulaţie, precum şi pentru obţinerea posturilor de conducere ale unor instituţii.

La Judecătoria Brăila, unde Emanoil Bocăneanu a avut termen pe 23 martie, a ajuns ca urmare a unui denunţ prin care se afirma că ar fi tocmit un presupus asasin care s-o „scoată din joc” pe denunţătoarea sa dintr-unul din cazurile de corupţie. În toate cele trei procese, magistraţii se află în plină cercetare judecătorească, fiind audiaţi o serie de martori.


CITEŞTE ŞI: Războiul nervilor/ ACHITĂRI în dosarele de CORUPŢIE instrumentate de DNA Galaţi

Citit 1473 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2015 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.