12 contrabandişti care aduceau ŢIGĂRI din Republica Moldova au ajuns după gratii

12 contrabandişti care aduceau ŢIGĂRI din Republica Moldova au ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea infracţională a adus, depozitat şi comercializat în România peste 300.000 de pachete de ţigări


În urma percheziţiilor efectuate joia trecută de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi şi de poliţişti de frontieră  din  cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, 12 persoane au ajuns în spatele gratiilor. După ce au percheziţionat 45 de locaţii şi au audiat 65 de persoane, procurorii DIICOT au emis 12 ordonanţe de reţinere, iar apoi au mers în instanţă cu propunerile de arestare preventivă.

Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis, sâmbătă dimineaţă, că Vasile Budescu, Ţîrache Ţinor, Ioana Budescu, Nelea Delian, Tudorel Şerban, Alexandru Beglet, Georgel Cătălin Pămînteanu, Doru Dumitrescu, Marcel Marola, Gabriel Eustaţiu Nemţeanu, Florina Camelia Talabă şi Neculai Donciu trebuie cercetaţi în stare de arest. Decizia nu este definitivă, cei 12 arestaţi având posibilitatea de a face contestaţie.

Aproape un an de activitate infracţională

Cele 12 persoane făceau parte dintr-o grupare infracţională organizată, vizată de anchetatori din cauză că făcea contrabandă cu ţigări. Procurorii susţin că afacerea a debutat în luna mai 2014, când membrii grupării au început să aducă în România, din Republica Moldova, importante cantităţi de ţigări. Aceste produse accizabile erau depozitate la diferite locaţii de pe raza municipiului Galaţi, de unde apoi erau comercializate prin intermediul unei adevărate reţele de desfacere.

Pe parcursul anchetei, s-a stabilit că membrii grupării infracţionale au adus, depozitat şi comercializat în România peste 300.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci. Ţigările erau cumpărate din Republica Moldova şi apoi erau ascunse în locaşuri special amenajate în autoturismele cu care membrii grupării infracţionale treceau frontiera de stat.

Procurorii au ridicat în urma percheziţiilor, în vederea confiscării peste 4.000 de pachete de ţigări, telefoane mobile, precum şi importante sume de bani. Ancheta este abia la început, procurorii urmând să documenteze întreaga activitate infracţională a grupului.

Acţiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Percheziţii la traficanţii de ţigări. 65 de persoane duse la audieri

Citit 2721 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 01:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.