Preşedintele de la CAR „Expresul CFR”, frauda şi judecata

Preşedintele de la CAR „Expresul CFR”, frauda şi judecata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 15 mai 2003 – 19 iunie 2004, gălăţeanul Secăreş Vasile a fost şef al Filialei Galaţi a SC AAD CAR „Expresul” CFR. Din 19 iunie 2004, S.V. a ocupat funcţia de preşedinte al filialei menţionate, conducând şi răspunzând de întreaga activitate privind gestiunea CAR.

La un control făcut la începutul lunii aprilie 2008 de comisia de cenzori, a fost descoperită o lipsă în gestiunea CAR a sucursalei Galaţi  amintite de 160.293,23 lei. Totuşi, înainte de verificări, S.V. a declarat că are cunoştinţă de un minus în gestiune de aproximativ 90.000 lei.

S-a constatat însă o lipsă de 160.293,23 lei, care a şi fost recunoscută de cel învinuit. În situaţia dată, S.V. a declarat cu martori (cenzori) că se angajează să acopere paguba, recunoscând că şi-a însuşit aceşti bani. A motivat gestul ilegal prin aceea că, în 2006, o persoană de sex feminin i-a sustras de la locul de muncă 39.600 lei, fapt pe care acesta l-a reclamat după doi ani de zile, soluţia dată în cauză fiind aceea de neîncepere a urmăririi penale. Această motivaţie n-a avut însă nicio acoperire în realitate.

În fine, în ceasul al doisprezecelea, S.V. a arătat că nu şi-a onorat convenţia de angajament de plată încheiată cu SC AAD CAR „Expresul CFR”, întrucât, la data de 3 martie 2008, a fost destituit din funcţie…

Mierea banilor din gestiune

La toate relele abătute asupra capului lui S.V. s-a mai adăugat , în iulie 2007, o plângere penală formulată de Zenovia P. Aceasta a reclamat că în octombrie 2007 a făcut o cerere de împrumut la „Expresul CFR”, completând-o pentru suma de 1.100 lei, semnând şi chitanţa de primire a sumei de bani, întrucât îl cunoştea de mult timp pe S.V. şi se înţelesese cu acesta ca la aprobarea împrumutului, banii să fie ridicaţi de fiul acesteia. Numai că, între timp, S.V. şi-a însuşit şi această sumă de bani din gestiunea societăţii, motivând că era în mare criză financiară.

Aşa a ajuns Secăreş Vasile să fie învinuit de comiterea a două infracţiuni de delapidare şi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fărădelegi pentru care a şi fost trimis în judecată prin rechizitoriul din data de 13 mai a.c. al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Citit 5343 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.