Şase TRAFICANŢI de CARNE VIE, deferiţi justiţiei

Şase TRAFICANŢI de CARNE VIE, deferiţi justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial (DIICOT) Galaţi au trimis în judecată un grup infracţional, format din şase persoane acuzate de trafic de persoane şi trafic de minori.

Cei şase - Dan Căluian, zis ”Truşchi”, Vasilica Căluian, zisă ”Chioara”, Mariana Căldăraru, Valerica Buiac, Nicoleta Nicuţa Buiac, zisă ”Culeta”, şi Georgian Rebegea - au ajuns în atenţia anchetatorilor în august 2014, când o persoană din Alba a depus o sesizare cu privire la faptul că fiica sa minoră este obligată să se prostitueze pe raza municipiului Galaţi. Astfel, poliţiştii şi procurorii gălăţeni au demarat o anchetă şi au constat că pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu existau alte trei cauze similare, înregistrate în 2013, în una dintre ele fiind anchetat chiar Dan Căluian, iar în celelalte fiind cercetate două fete care practicau prostituţia. Procurorii vrânceni au declinat cauza către colegii de la DIICOT.

După ce au făcut mai multe verificări, procurorii DIICOT i-au reţinut, în noiembrie 2014, pe Dan Căluian,  Mariana Căldăraru (concubina lui Dan Căluian) şi Vasilica Căluian (mama lui Dan Căluian), aceştia fiind ulterior arestaţi pentru 30 de zile. Tot atunci, Nicuţa-Nicoleta Buiac a fost pusă sub control judiciar, cu obligaţia de a nu părăsi municipiul Tecuci.

Grup infracţional pus la cale împreună cu mama şi concubina

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au aflat că Dan Căluian, domiciliat în satul Podoleni, comuna Barcea, a constituit grupul infracţional, împreună cu mama şi concubina sa, în 2013. Acesta a exploatat numeroase victime minore, pe care le găzduia fie la locuinţa sa, împreună cu concubina lui, fie la locuinţa mamei sale din satul Podoleni. Minorele erau exploatate sexual “la stradă”, în diverse locaţii de pe raza judeţelor Galaţi şi Vrancea, dar şi în Anglia şi Italia. Peste hotare, fetele erau transportate de Căluian, care „colabora infracţional cu alte persoane, în scopul trecerii frauduloase (inclusiv prin mituirea funcţionarilor din punctele de trecerea a frontierei) peste graniţă a victimelor minore, fără a avea procuri cu acceptul atestat notarial al părinţilor lor de a părăsi teritoriul României”, precizează anchetatorii.

Metoda "Loverboy"

Pentru a-şi recruta victimele, Căluian a foslosit, în toate cazurile, celebra metodă „Loverboy” (simularea afecţiunii şi a intenţiilor de concubinaj cu victimele), metodă extrem de utilizată în ultima vreme de traficanţii de carne vie. "Cel care iniţia şi juca apoi rolul” de “loverboy” era, în mod evident, singurul membru de sex bărbătesc din cadrul grupului infracţional organizat, respectiv inculpatul Căluian Dan", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Anchetatorii mai arată faptul că victimele erau racolate atât din rândul minorelor întâlnite (faţă în faţă), în diverse conjuncturi, de către inculpatul Dan Căluian, cât şi prin abordarea lor în mediul online, inculpatul utilizând în acest scop reţeaua de socializare Facebook. Alteori, sub coordonarea membrilor grupării, fetele deja racolate atrăgeau noi victime.

După ce cădeau în plasă, atât Dan Căluian, cât şi concubina şi mama sa le instruiau pe victime cu privire la alegerea celor mai profitabile locuri în care ele să poată racola cât mai mulţi clienţi pentru a se prostitua. Tot ei se ocupau de transportul fetelor la locaţiile stabilite pentru desfăşurarea activităţii, dar şi de supravegherea lor. Anchetatorii au mai aflat şi faptul că membrii grupării exercitau violenţe fizice şi psihice asupra victimelor, pentru a le obliga să îşi continue activitatea de prostituţie.

Cauză disjunsă de procurori

În urma investigaţiilor, procurorii au constatat că celor trei li s-au alăturat şi Valerica Buiac, Nicoleta Nicuţa Buiac şi Georgian Rebegea, acesta din urmă fiind şi el arestat preventiv pentru câteva luni. Pe timpul anchetei, singurul care a rămas după gratii a fost Dan Căluian, ceilalţi fiind puşi sub control judiciar.

Cei şase, care au reuşit să adune 170.500 de lei şi 9.000 de lire sterline de pe urma exploatării sexuale a cinci persoane, vor da socoteală în faţa judecătorilor pentru faptele comise. Procurorii au dispus şi disjungerea cauzei faţă de Dan Căluian, Vasilica Căluian, Mariana Căldăraru şi Georgian Rebegea, dar şi faţă de alte trei persoane, toţi fiind acuzaţi că au traficat şi alte persoane, nu doar pe cele pentru care sunt judecaţi în acest dosar.


CITEŞTE ŞI: MINORE obligate să se PROSTITUEZE la Barcea

Citit 4208 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.