Doi ani cu SUSPENDARE după ce au încercat să dea MITĂ UNOR POLIŢIŞTI

Doi ani cu SUSPENDARE după ce au încercat să dea MITĂ UNOR POLIŢIŞTI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi localnici din comuna gălăţeană Fârţăneşti, Marian Avram şi Tudorel Sandu, ambii fără ocupaţie, au fost arestaţi preventiv în luna ianuarie, după ce au încercat să-i mituiască pe poliţiştii din localitate pentru a le soluţiona favorabil dosarul în care erau cercetaţi penal pentru încălcarea Codului Rutier. Cei doi au sperat că vor scăpa de dosarul penal pe care îl aveau, după ce au fost prinşi, în august 2014, circulând cu mopedul neînmatriculat. Mopedul îi aparţinea lui Avram, dar era condus de Sandu, acesta din urmă nevând nici permis de conducere.

Unul dintre poliţiştii din Fârţăneşti a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, cei doi săteni fiind prinşi în flagrant în timp ce ofereau 1.500 de lei mită din cei 2.000 de lei promişi. Astfel, atât Avram, cât şi Sandu s-au ales cu un nou dosar penal şi au şi fost arestaţi preventiv.

Lăsaţi fără bani şi obligaţi la cheltuieli judiciare

După aproximativ trei luni de arest preventiv, procesul celor doi s-a finalizat, magistraţii condamnându-i la câte doi ani de închisoare cu suspendare. La finalul procesului, judecătorii au dispus şi eliberarea celor doi, care vor avea de făcut câte 90 de zile de muncă nerenumerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei comunei Fârţăneşti (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri sau întreţinere şi activităţi de curăţenie la aşezămintele social-culturale).

Avram şi Sandu au rămas şi fără cei 1.500 de lei pe care au încerat să-i plătească drept mită (500 de lei fiind ai lui Avram, restul aparţinându-i lui Sandu). Mai mult decât atât, instanţa de judecată a dispus ca inculpaţii să plătească cheltuielile judiciare statului, în sumă de 1.480 de lei.

Decizia luată de magistraţii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de cei doi, cât şi de procurori.


CITEŞTE ŞI: Doi poliţişti din Fârţăneşti au refuzat o mită de 2.000 lei

Citit 1680 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.