Continuă EXECUTĂRILE SILITE în cazul DATORNICILOR la Apaterm. Restanţierii ajung în instanţă
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Continuă EXECUTĂRILE SILITE în cazul DATORNICILOR la Apaterm. Restanţierii ajung în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numărul gălăţenilor executaţi silit, în contul datoriilor pe care le au către societatea de termoficare intrată în faliment, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut


Mii de gălăţeni care înregistrează debite restante către Apaterm sunt deja executaţi silit sau urmează să-şi piardă bunuri importante, ca urmare a unor sentinţe judecătoreşti. Corina Curutz, reprezentantul CC INSOL SPRL, lichidatorul judiciar al Apaterm, ne-a declarat că, "în condiţiile în care nu se plăteşte", acţiunile în instanţă împotriva datornilor vor continua.

Potrivit reprezentantei CC INSOL SPRL, la acest moment, în municipiul Galaţi au fost obţinute peste 3.000 de titluri de executare silită, iar alte aproximativ 3.500 de cazuri se află în curs de obţinere a titlurilor, adică sunt formulate deja acţiuni în instanţă pentru aceste dosare.

De altfel, săptămâna trecută, lichidatorul judiciar al Apaterm a ţinut să atragă atenţia consumatorilor, printr-o informare, că "va întreprinde toate demersurile legale pentru recuperarea creanţelor societăţii şi plata creditorilor". "(…) aduce la cunoştinţa tuturor clienţilor - persoane fizice şi juridice - foşti parteneri contractuali ai societăţii, că au obligaţia plăţii facturilor emise pentru consumul de energie termică înregistrat până la data de 16.04.2015 şi neachitat, precum şi a facturilor de penalităţi de întârziere emise şi neachitate până la aceeaşi dată. Pentru maximizarea averii debitoarei, atragem atenţia că penalităţile de întârziere se vor calcula până la data plăţii debitului de bază", a precizat lichidatorul judiciar al Apaterm.

Fosta conducere a societăţii de termoficare a Galaţiului declara, în aceeaşi perioadă a anului trecut, că 1.500 de gălăţeni ar fi urmat să fie executaţi silit, iar alte aproximativ 3.000 de dosare urmau să intre pe rolul instanţelor de judecată. Comparând cifrele, rezultă că, după circa un an, numărul dosarelor aproape s-a dublat.


CITEŞTE ŞI: Cristian Ciubotariu, fost lider sindical APATERM: "Riscăm să nu putem reporni sistemul de termoficare!"

 

Citit 5946 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2015 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.