Doi ani de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru un fost consilier judeţean

Doi ani de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru un fost consilier judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au luat o primă decizie în dosarul fostului consilier judeţean Mircea Cadar. Acesta a fost judecat pentru mai multe infracţiuni şi a primit câte o pedeapsă pentru fiecare în parte.

Conform portalului instanţei, cea mai mare pedeapsă pe care a primit-o Mircea Cadar este cea de un an şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Fostul consilier a primit şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, şi câte trei luni pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi două infracţiuni de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Judecătorii au decis ca Mircea Cadar să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi şase luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv şase luni. Astfel, pedeapsă aplicată se ridică la doi ani închisoare.

Suspendarea pedepsei şi eliberarea

Magistraţii au fost însă îngăduitori cu fostul consilier şi au dispus suspendarea executării pedepsei şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani. De asemenea, Cadar va trebui să urmeze un program de reintegrare socială şi să facă 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi sau al Primăriei Galaţi. Tot în cadrul sentinţei, judecătorii au dispus ca Mircea Cadar să nu se apropie şi să nu ia legătura cu soţia, fiul vitreg sau cu rudele acestora.

După pronunţarea sentinţei, judecătorii au constatat şi încetarea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul Mircea Cadar şi au dispus punerea sa în libertate.

Mircea Cadar a fost trimis în judecată după ce, în perioada septembrie - octombrie 2014, şi-a ameninţat de mai multe ori soţia şi fiul vitreg, pentru a obţine de la ei diferite sume de bani. Procurorii au reţinut şi faptul că fostul consilier şi-a lovit soţia, provocându-i acesteia leziuni care au necesitat 17 zile de îngrijiri medicale. Ameninţări au primit şi angajaţii şi agenţii de pază de la restaurantul administrat de fiul vitreg al fostului consilier, Cadar fiind cercetat şi pentru faptul că a purtat fără drept, într-o zonă publică, un topor şi un cuţit. Iniţial, Mircea Cadar a fost pus sub control judiciar, dar ulterior, pentru că nu a respectat regulile impuse de instanţa de judecată, a fost arestat preventiv.

Decizia luată de Judecătoria Galaţi poate fi atacată, nefiind definitivă.


CITEŞTE ŞI: Fostul consilier judeţean MIRCEA CADAR va merge în AREST

Citit 2496 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.