Piaţa neagră a ţigărilor din Galaţi a rămas fără distribuitorii din Vrancea

Piaţa neagră a ţigărilor din Galaţi a rămas fără distribuitorii din Vrancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vrancea şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au făcut 28 de percheziţii în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări.

Oamenii legii au organizat, în noaptea de 26 spre 27 aprilie, o acţiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Adjud, a trei membri ai grupului infracţional organizat, care derulau activităţii de transport a ţigărilor de contrabandă cu ajutorul unui autoturism de lux.

Conform comunicatului DIICOT, doi dintre membri grupului infracţional nu au respectat semnalele de oprire efectuate de organele de poliţie şi chiar au forţat barajul forţelor de ordine amplasat pe drumul european E 85, încercând să lovească autospecialele şi ofiţerii de poliţie. În acest context, oamenii legii au tras focuri de avertisment cu armamentul din dotare.  „Cu toate acestea, cei doi membri ai grupului infracţional au reuşit să spargă barajul şi profitând de avantajul oferit de autoturismul pe care îl deţineau au reuşit să părăsească zona infracţională”, se arată în comunicatul DIICOT. Până la urmă, doi membri ai grupării au fost prinşi, cel de-al treilea fiind dat în urmărire.

Grupul infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări,  s-a constituit la începutul anului 2015. Conform procurorilor, ţigările erau preluate de doi membri ai grupului infracţional organizat în zona judeţului Suceava, fiind apoi transportate, cu un autoturism, pe raza municipiilor Focşani şi Adjud, unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării. Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existente pe raza municipiului Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de  750.000 lei, existând probe cu privire la faptul că grupul infracţional a preluat şi valorificat peste 120 de baxuri de ţigări (60.000 de pachete) de provenienţă Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate un număr de 21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, 328.000 de lei, un număr de trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile - utilizate de membrii reţelei.

La finalul acţiunii, patru persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Galaţi şi Focşani, Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Vrancea, Bacău şi Suceava. Sprijinul tehnic şi informativ  a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Citit 1806 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.