TRAS LA RĂSPUNDERE după ce a DISTRUS 25 de apartamente
Foto: Foto Bogdan Codrescu

TRAS LA RĂSPUNDERE după ce a DISTRUS 25 de apartamente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Improvizaţia artizanală la conectarea unei butelii făcută de gălăţeanul Ştefan Radu, în vârstă de 45 de ani, a produs, în decembrie 2013, o explozie în blocul G2, din cartierul Micro 19. În urma exploziei, Ştefan Radu şi un alt locatar din bloc au ajuns la spital, iar 25 de apartamente au fost distruse. "Explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie.

În urma anchetei s-a dovedit că proprietarul apartamentului folosea ca legătură între butelie şi aragaz un furtun armat utilizat la alimentarea cu apă. Acest furtun prezenta fisuri şi din această cauză s-au acumulat gaze în încăpere", au explicat, la momentul respectiv, pompierii gălăţeni.

Situaţia locatarilor a intrat imediat în atenţia celor de la Primăria Galaţi, care au schimbat imediat uşile şi geamurile distruse, astfel încât locatarii să nu stea în frig. Cum, în urma exploziei a rezultat şi rănirea a două persoane, cel vinovat alegându-se cu leziuni minore, iar vecinul său Viorel Buşilă cu splina şi cu două coaste rupte, necesitând o intervenţie chirurgicală de urgenţă, cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Procurorii gălăţeni au făcut anchetă şi, la final, au decis să-l trimită în judecată pe Ştefan Radu, pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Primăria îşi vrea banii înapoi

Pe lângă faptul că a rămas fără locuinţa pe care o avea închiriată de la Primăria Galaţi şi s-a ales şi cu arsuri pe aproape 40 la sută din suprafaţa corpului, Ştefan Radu va răspunde acum şi penal, riscând să ajungă după gratii.

Mai mult decât atât, trei dintre vecinii săi s-au constituit parte civilă în dosar şi vor spune instanţei de judecată ce prejudicii au de recuperat de la cel vinovat de producerea exploziei.

Şi cum toate acestea nu i-ar fi fost de ajuns gălăţeanului rămas fără locuinţă, Primăria Galaţi a deschis un alt dosar, de data aceasta în civil, pentru a-şi recupera, la rândul ei, banii folosiţi pentru repararea apartamentelor distruse. La vremea respectivă, după o primă evaluare a pagubelor, Primăria Galaţi a alocat 30.000 de lei doar pentru înlocuirea geamurilor şi uşilor distruse în bloc.

Cele două dosare au ajuns pe rolul Judecătoriei Galaţi, urmând ca magistraţii să stabilească şi primele termene de judecată pentru ele.


CITEŞTE ŞI: EXPLOZIE ÎNTR-UN BLOC DIN GALAŢI/ Două persoane au ajuns la spital și 22 de apartamente au fost afectate (FOTO)

Citit 4229 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.