Şi-a făcut singur DREPTATE: L-a înjunghiat pe cel care a vrut să-i VIOLEZE fiica

Şi-a făcut singur DREPTATE: L-a înjunghiat pe cel care a vrut să-i VIOLEZE fiica
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au cerut în instanță arestarea preventivă a lui Neculai Iftimie, în vîrstă de 52 de ani, acuzat de tentativă de omor şi violare de domiciliu. Cazul le-a fost sesizat inţial poliţiştilor din comuna Corod, care au fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă 112 că un sătean a fost înjunghiat în abdomen.  Oamenii legii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit că cel înjunghiat este Gheorghe N., în vârstă de 71 de ani, care era găzduit în locuinţa unui consătean. În casa acestuia din urmă a intrat Neculai Iftimie, care l-a atacat pe Gheorghe N., cu un cuţit cu lama de aproximativ 22,5 centimetri. Bărbatul şi-a motivat gestul susţinând că Gheorghe N. a încercat să îi violeze fiica, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată cu sindromul ”Down”.

Anchetă mutată de la Tecuci la Galaţi

Iniţial, poliţiştii au început urmărirea penală ”in rem” şi au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoriei Tecuci. În urma cercetărilor efectuate şi a raportului medicilor legişti, s-a stabilit că partea vătămată a suferit, în urma agresiunii, o plagă înţepat penetrantă, care, prin efectele şi gravitatea ei, i-au pus acesteia viaţa în pericol. Acesta a fost motivul pentru care procurorii tecuceni şi-au declinat competenţa către colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

După ce au preluat ancheta, procurorii gălăţeni au stabilit faptul că tragedia s-a produs în noaptea de 1 spre 2 iunie, când Neculai Iftimie a mers în casa în care era găzduit Gheorghe N., înarmat cu două cuţite. După ce şi-a înjunghiat victima, Neculai a mers acasă şi s-a culcat. A doua zi, el a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri.

După ce au adunat probe care să ateste aceste aspecte, procurorii gălăţeni l-au reţinut pe Neculai Iftimie pentru 24 de ore, după care au solicitat instanţei arestarea lui. Judecătorii au respins însă această cerere şi au dispus arestul la domiciliu pentru inculpat.

Decizia instanţei nu a fost atacată de procurorii gălăţeni, care vor continua ancheta pentru a-l trimite în judecată pe Neculai Iftimie.

Citit 7785 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.