A PREJUDICIAT STATUL cu aproximativ un milion de lei. IATĂ cum a reuşit

A PREJUDICIAT STATUL cu aproximativ un milion de lei. IATĂ cum a reuşit
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe Eliadi Angelo Istrate, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Cerecetarea procurorilor a pornit în urma sesizării Gărzii Financiare - Secţia Galaţi, care a descoperit că reprezentanţii firmei Comimetal Serv au desfăşurat relaţii comerciale cu mai multe firme, fără a evidenţia în contabilitate şi fără a declara veniturile obţinute. Astfel, reprezentanţii societăţii s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat în valoare de 760.927,36 lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în dosar.

Firma Comimetal Serv a fost înfiinţată în anul 2006, iar în 2010 a fost radiată. Cel care a înfiinţat firma a plecat din ţară, motiv pentru care l-a împuternicit pe Eliadi Angelo Istrate să administreze societatea.

În urma verificărilor efectuate în acest dosar, s-a constatat că SC Comimetal Serv a furnizat, în perioada 2006-2007, mai multe cantităţi de mărfuri (piatră spartă, cribluri, oţel beton, piese de schimb, produse metalurgice, fadromă, electrozi sudură) către mai multe societăţi din Galaţi. ”Conform procesului-verbal de control întocmit de comisarii Gărzii Financiare, în perioada 2006-2007, din conturile societăţii a fost retrasă suma de 1.819.817 lei, cu titlu de avans achiziţii materiale, salarii, etc, în numerar. Încasările în conturile bancare de la diferite societăţi comerciale au fost în sumă totală de 2.113.943,25 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În ciuda faptului că societatea administrată de Eliadi Angelo Istrate a încasat importante sume de bani de la alte firme, procurorii au descoperit că pentru această societate nu s-a ţinut niciodată o evidenţă contabilă.

Dosarul se află acum pe masa judecătorilor, care vor stabili ce pedeapsă i se cuvine celui care a prejudiciat statul cu aproape un milion de lei.

Citit 4540 ori Ultima modificare Luni, 15 Iunie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.