Passaris rămâne condamnat pe viaţă

Passaris rămâne condamnat pe viaţă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au finalizat, în 2014, dosarul în care Konstantinos Passaris a fost cercetat pentru tâlhăria săvârşită, în 2001, la casa de Schimb valutar „Nova 2000” şi au trimis cazul Judecătoriei Galaţi.

După ce au analizat toate probele de la dosar, judecătorii au decis să-l condamne pe Passaris la şase ani de închisoare. Magistraţii au luat însă în considerare faptul că „fapta din prezenta cauză este concurentă cu faptele pentru care inculpatul Passaris Konstantinos a fost condamnat la pedeapsa rezultantă a detenţiunii pe viaţă”, se precizează pe portalul instanţei de judecată.

În aceste condiţii, judecătorii au decis ca inculpatul Konstantinos Passaris să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pedeapsa detenţiunii pe viaţă. Passaris se află după gratii încă din 28 noiembrie 2001, fiind arestat la două zile după ce a săvârşit un dublu asassinat la o casă de schimb valutar din Complexul „Petit Bijoux” din Bucureşti.

Tâlhăria pentru care a fost acum condamnat fusese savârşită cu 13 zile înainte de dublul asasinat din Bucureşti, iar procurorii au avut o misiune dificilă pentru a demonstra că Passaris a fost cel care a jefuit şi casa de Schimb Valutar „Nova 2000”.

Pe lângă anii de închisoare, Konstantinos Passaris are de plătit şi suma de 43.675,38 lei, actualizată cu rata dobânzii de referinţă a B.N.R., către partea civilă S.C. Casa de schimb valutar „Nova 2000” Galaţi, reprezentând daune materiale. Instanţa a admis şi acţiunea civilă a firmei de asigurări şi l-a obligat pe „inculpatul Passaris Konstantinos la plata sumei de 50.000 de lei, actualizată cu rata dobânzii de referinţă a B.N.R. către asigurătorul de răspundere civilă S.C. Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group S.A, reprezentând despăgubirea acordată părţii civile S.C. Casa de schimb valutar „Nova 2000” Galaţi”, se mai precizează în sentinţa Judecătoriei Galaţi.

Sursa foto: jurnalul.ro

Citit 2503 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.