CONFLICT la Oancea/ Cioban judecat după ce a UCIS ÎN BĂTAIE un consătean

CONFLICT la Oancea/ Cioban judecat după ce a UCIS ÎN BĂTAIE un consătean
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor. Cel în cauză, Paul Liviu Chiosa, a fost arestat preventiv la începutul lunii iunie, după ce a ucis un consătean, la începutul lunii mai.

Procurorii au reţinut, în timpul anchetei, că bărbaţii, Liviu Chiosa şi Jenică Corcodel, erau ciobani în Oancea, ambii păscând animalele pe păşunile de la periferia  localităţii. În ziua fatidică, ciobanii se aflau pe aceeaşi păşune.

"Întrucât inculpatul considera că păşunea respectivă era a patronului său şi că victima nu avea dreptul să se afle acolo cu animalele, i-a cerut victimei pe un ton imperativ să părăsească zona respectivă", menţionează procurorii, în rechizitoriu.

Solicitarea lui Liviu Chiosa, în vârstă de 25 de ani, s-a lovit însă de un refuz, consăteanul său explicându-i că vrea să servească întâi masa, alături de un alt cioban. Răpsunsul l-a nemulţumit pe Chiosa, care a început să se certe cu celălalt cioban. Inculpatul le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat, menţionând şi faptul că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decedat la o zi după externare

"În continuare, inculpatul a asmuţit câinii asupra victimei, fără a o agresa totuşi, după care inculpatul a lovit-o pe victimă cu palma peste faţă, aceasta căzând la pământ. În timp ce victima se afla la pământ, inculpatul a continuat agresiunea, aplicându-i lovituri cu picioarele în zona capului, circa patru-cinci lovituri şi de asemenea lovituri cu pumnii în zona toracică, circa şapte-opt lovituri", se mai arată în rechizitoriu.

În urma acestor lovituri, victima a început să sângereze, lucru văzut şi de cel de-al treilea cioban care era în zonă. Ulterior, bărbatul care îl însoţea pe Corcodel a plecat spre localitate, crezând că cel bătut a plecat şi el spre casă. "Victima, cel mai probabil datorită loviturilor primite în zona capului, nu s-a mai putut deplasa şi a căzut într-un şanţ din apropierea unei stâne", au mai reţinut procurorii.

Trupul victimei a fost găsit de un alt cioban, care i-a anunţat familia. Corcodel a fost preluat din şanţ de tatăl său şi dus acasă, dar, cum starea de sănătate i s-a agravat, a fost transportat la spitalul din Târgu Bujor, iar ulterior la cel din Galaţi. Aici a fost supus unor intervenţii chirurgicale, iar la finalul lunii mai a fost externat. La o zi după externare, Jenică Corcodel a decedat la domiciliul său, ancheta fiind imediat preluată de procurori. În urma raportului efectuat de Medicina Legală, s-a concluzionat că bărbatul a avut o moarte violentă-secundară, datorată unei tromboembolii masive.

În faţa anchetatorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liviu Chiosa şi-a recunoscut fapta. El va fi judecat acum la Tribunalul Galaţi, judecătorii de aici urmând să dea şi un prim verdict în acest caz.

Citit 1878 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2015 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.