Un gălăţean şi-a ÎNJUNGHIAT colegul de apartament pentru 150 de lei

Un gălăţean şi-a ÎNJUNGHIAT colegul de apartament pentru 150 de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ce au finalizat ancheta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe Iulian Gabriel Dabija, sub acuzaţia de tentativă la omor. Gălăţeanul a ajuns pe mâna anchetatorilor la sfârşitul lunii mai, după ce a înjunghiat o persoană cu care locuia în chirie.

Anchetatorii au aflat că Dabija l-a împrumutat cu 5.800 de lei pe cel cu care locuia, acesta din urmă restituindu-i o parte din bani, urmând să achite şi diferenţa de 150 de lei. Această sumă a stat de fapt la baza conflictului izbucnit între cei doi.

De la bodegă, la spital

Pe 22 mai, victima a mers în vizită la sora sa, iar apoi s-a oprit într-un bar din cartierul I.C. Frimu, pentru a consuma alcool. Dabija l-a sunat pe bărbat şi i-a spus să lase băutura şi să-i restituie banii. Acesta a ignorat mesajul şi a ajuns acasă abia seara târziu, după ce s-a îmbătat în barul cu pricina. „Persoana vătămată s-a întors la imobilul respectiv şi întrucât se afla sub influenţa alcoolului, acest aspect fiind vizibil, a început să-i adreseze injurii inculpatului. La rândul său, inculpatul i-a adresat reproşuri că nu îi restituie suma de bani restantă. În urma acestor schimburi de cuvinte, persoana vătămată şi inculpatul s-au îmbrâncit reciproc, moment în care, dată fiind starea de nervozitate, inculpatul a luat de pe o masă un cuţit de bucătărie cu care i-a aplicat persoanei vătămate o singură lovitură, în zona toracică”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii gălăţeni.

Cel înjunghiat a fugit din apartament şi s-a refugiat la un vecin, căruia i-a povestit cele întâmplate. Speriat, vecinul respectiv i-a acordat bărbatului primul ajutor şi a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutor medical de specialitate.

Transportat la spital, rănitul a  fost supus unei expertize medico-legale, iar concluzia a fost că viaţa i-a fost pusă în pericol. În urma acestei concluzii, Iulian Gabriel Dabija a fost reţinut de procurori, iar ulterior a primit şi mandat de arestare preventivă din partea judecătorilor. După ce şi-a recunoscut fapta, Dabija aşteaptă şi sentinţa pentru a afla câţi ani va sta în închisoare din cauza celor 150 de lei pe care îi mai avea de recuperat de la colegul de apartament.

Citit 2480 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2015 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.