Acuzaţii de MALPRAXIS la Spitalul Militar: "Mi-a secţionat vezica, după o operaţie de fibrom"

Acuzaţii de MALPRAXIS la Spitalul Militar: "Mi-a secţionat vezica, după o operaţie de fibrom"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

* Femeia a depus plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi


O gălăţeancă de 49 de ani acuză că a fost victima unui malpraxis, după ce a fost operată de un medic de la Spitalul Militar din Galaţi. Drăgăniţa Gogoi a ajuns pe masa de operaţie după ce i s-a spus că are un fibrom.

Deşi lucra în Sicilia, unde îngrijea o bătrână, femeia a decis să se opereze în România, la începutul acestui an. După operaţie însă, susţine ea, a constatat că are pierderi urinare şi a fost nevoită să poarte pampers. Mai mult, Drăgăniţa Gogoi a renunţat la locul de muncă din Sicilia, pentru că nu mai putea avea grijă de cineva, fiind ea însăşi bolnavă.

"După ce am fost operată i-am spus medicului că trebuie să mă întorc la muncă. I-am spus chiar şi faptul că pierd urină şi a zis că este normal. Pentru că pierderile de urină erau mari, am fost şi la urgenţe în Sicilia. Acolo mi s-a spus că mi s-a greşit operaţia. Am renunţat la locul de muncă şi m-am întors acasă. Am mers din nou la medicul care m-a operat şi m-a trimis la urolog. Am ajuns şi la Spitalul Judeţean, dar de aici am fost trimisă la Bucureşti, deoarece la Galaţi nu au aparatură. Alţi bani, altă distracţie. Mi s-a scos un fir din vezică şi aşa am aflat că aveam vezica tăiată. Şi aici mi s-a spus că mi s-a greşit operaţia. Am stat şi cu sondă o perioadă lungă de timp”, povesteşte gălăţeanca.

Anchete în desfăşurare

Pentru că îşi doreşte ca medicul care a operat-o să nu mai repete aceeaşi greşeală şi cu alte paciente, Drăgăniţa Gogoi a depus plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

„A fost înregistrat un dosar în urma plângerii depuse de doamna Drăgăniţa Gogoi. Cauza a fost trimisă la poliţie, pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat procurorul Diana Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Speţa a ajuns şi la urechile conducerii Spitalului Militar Galaţi, care s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă. „Ne-am autosesizat în urma solicitărilor jurnaliştilor. Nu am primit încă o adresă oficială, dar, în funcţie de ce interpelări vom avea de la organele abilitate, vom răspunde. Se va face şi o anchetă internă, pe parcursul căreia medicul îşi va continua activitatea”, ne-a explicat colonelul Gabriel Cojocaru, directorul administrativ al Spitalului Militar Galaţi.

Drăgăniţa Gogoi susţine că a plătit pentru operaţie 2.000 de lei, din care 400 au fost pentru analize, restul fiind păstraţi de medic. „Nu, nu cred că medicul a luat bani. După operaţie, oricine poate susţine orice”, a conchis colonelul Gabriel Cojocaru.

Anchetele sunt în plină desfăşurare, iar la final, dacă medicul va fi găsit vinovat, riscă să îşi piardă locul de muncă şi să ajungă după gratii pentru o perioadă ce poate varia între şase luni şi trei ani.

Citit 10017 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.