SENTINŢĂ DEFINITIVĂ/ Patronul pizzeriei Da'Isi, condamnat la închisoare

SENTINŢĂ DEFINITIVĂ/ Patronul pizzeriei Da'Isi, condamnat la închisoare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Italianul Isidoro Panetta a fost acuzat de contrabandă cu ţigări


Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au pronunţat o sentinţă definitivă în dosarul în care a fost judecat Isidoro Panetta, patronul fostei pizzerii Da’Isi. Acuzat de contrabandă cu ţigări şi de falsificare de valori străine, Panetta a fost condamnat de Tribunal la şase ani de puşcărie, sentinţa fiind menţinută şi la Curtea de Apel.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Ion şi Georgeta Nistor, care au primit câte trei ani de carceră, aceştia hotărând să nu atace decizia, pentru că li s-a suspendat executarea pedepsei.

Conform sentinţei publicate pe site-ul Curţii de Apel Galaţi, magistraţii au modificat în parte decizia luată iniţial la Tribunal, în sensul că i-au mărit pedeapsa lui Sergiu Covaci, de la trei ani la trei ani şi zece luni închisoare. „Înlătură din sentinţa apelată dispoziţiile privind reţinerea circumstanţelor atenuante în favoarea inculpaţilor Arbuz Iulia, Sacajiu Veaceslav, Oprea Ion, Bunea Cătălin, Moise Marian şi Dănăilă Ionel. Majorează de la doi ani închisoare la doi ani şi şase luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatei Arbuz Iulia, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă continuată. Majorează de la un an închisoare la un an şi şase luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului Dănăilă Ionel, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la contrabandă în forma continuată”, se precizează în sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au menţinut însă dispoziţia conform căreia inculpaţii trebuie să achite 635.000 de lei drept prejudiciu cauzat statului.

A devenit cunoscut în urma unui scandal

Isidoro Panetta a ajuns după gratii în februarie 2013, după ce a fost reţinut iniţial de procurorii DIICOT Galaţi, iar în octombrie a fost trimis în judecată, alături de alţi opt inculpaţi. Şase dintre aceştia au ales să-şi recunoască faptele aşa cum au fost prezentate de procurori în rechizitoriu, motiv pentru care s-au ales cu pedepse modice.

Panetta este cunoscut opiniei publice ca patronul pizzeriei Da’Isi. Acesta a ajuns în atenţia presei după ce a fost protagonistul unui scandal iscat la demolarea pizzeriei din centrul oraşului. În toamna lui 2011, ca urmare a unei decizii judecătoreşti definitive, Primăria Galaţi a trecut la demolarea imobilului în care Panetta îşi desfăşura afacerea. Întreaga operaţiune s-a derulat sub ochii presei, pentru că Panetta s-a baricadat în clădire, de unde a fost scos pe sus de mascaţii Poliţiei Locale.

Citit 7049 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.