TRAGICUL ACCIDENT de la Tuluceşti, ANCHETAT de procurori. ŞOFERUL vinovat avea o ALCOOLEMIE URIAŞĂ în sânge
Foto: Captură video, sursa IPJ Galaţi

TRAGICUL ACCIDENT de la Tuluceşti, ANCHETAT de procurori. ŞOFERUL vinovat avea o ALCOOLEMIE URIAŞĂ în sânge
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Şoferul vinovat avea o alcoolemie peste 1 g/l alcool pur în sânge


În urma accidentului petrecut sâmbătă noapte pe DN 26, pe raza localităţii Tuluceşti, în urma căruia subinspector post-mortem Ionel Baben şi-a pierdut viaţa, iar colegul său, agentul şef adjunct D.C., a ajuns în stare gravă la spital, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au deschis un dosar penal.

“Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat faptul că, la data de 22 noiembrie, în jurul orei 2,30, conducătorul autoturismului marca Volkswagen Passat CC, care circula pe DN 26, din direcţia Tg. Bujor-Galaţi, s-a angajat într-o depăşire, în urma căreia nu a mai revenit pe sensul său de mers, circulând pe contrasens pe o porţiune de câţiva metri, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând MAI, condus de agentul şef adjunct D.C.”, ne-a explicat procurorul Diana Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

În urma impactului, cei doi poliţişti au fost grav răniţi, unul dintre ei pierzându-şi viaţa, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de medici. Al doilea poliţist, cel care se afla la volanul autospecialei, a suferit fracturi ale bazinului, fiind internat în prezent la Spitalul Judeţean Galaţi.

Anchetă in rem

Nici şoferul autoturismului intrat pe contrasens nu a scăpat uşor. Acesta a fost rănit şi, după ce a fost evaluat de medicii gălăţeni, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie “Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Bărbatul va fi  supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia se va putea evalua starea sa de sănătate.

Conform procurorilor, în autoturismul Volkswagen mai erau şi patru pasageri, care, împreună cu şoferul, se întorceau de la un club dintr-o localitate din apropiere. Imediat după producerea incidentului, cei patru pasageri au plecat de la locul tragediei, înainte de sosirea echipajelor poliţiei şi ambulanţei. Agentul şef adjunct D.C. a încercat, se pare, să plece în urmărirea acestora, dar, din cauza rănilor, a fost nevoit să abandoneze misiunea.

“Şoferului autoturismului marca Volkswagen Passat CC, în vârstă de 26 de ani, i-au fost recoltate probe biologice, constatându-se că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Îmbibaţia alcoolică a şoferului de 26 de ani pare să fi fost însă mult mai mare, ajungând, conform unor surse, chiar la 1,45 g/l alcool pur în sânge.

Aceste aspecte urmează însă a fi stabilite de procurorii gălăţeni care fac cercetări, momentan in rem, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Investigaţiile continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii.

Onoruri militare pentru poliţistul decedat

Subinspectorul (p.m.) Ionel Baben va fi înmormântat astăzi, la orele 12,30, la cimitirul din Braniştea, localitatea în care locuiesc părinţii săi şi în a căror casă a şi fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit. Ceremonia se va desfăşura, aşa cum se obişnuieşte în situaţia poliţiştilor şi militarilor căzuţi la datorie, cu onoruri militare, şi va include şi decorarea post mortem a poliţistului cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dat asigurări că familia poliţistului gălăţean care şi-a găsit sfârşitul în timpul unei misiuni de patrulare va beneficia de tot sprijinul care se acordă în astfel de situaţii. Conform unui ordin al ministrului de interne intrat în vigoare anul trecut şi care reiterează reglementări mai vechi privind statutul poliţiştilor, urmaşii lucrătorilor decedaţi, respectiv soţia/soţul şi copiii, pot fi angajaţi în structurile Ministerului Afacerilor Interne şi respectiv să fie admişi în unităţile de învăţământ de profil.  

A murit în prag de pensionare

Subinsp. p.m. Ionel Baben avea în spate o întreagă carieră ca poliţist în cadrul IPJ Galaţi şi se pregătea să se retragă din activitate. Conform unor surse din rândul apropiaţilor, poliţistul intenţiona să demareze formalităţile de pensionare în primăvara anului viitor. Nu a mai apucat că facă acest lucru, pentru că în noaptea de 21 spre 22 noiembrie şi-a găsit sfârşitul la Tuluceşti, în ceea ce părea o banală misiune de patrulare. Logan-ul vechi, cu mulţi kilometri la activ, cu care care Ionel Baben şi colegul său, Dorin Chiper, se aflau în misiune, a fost spulberat de un şofer beat, care se întorcea cu alţi patru amici de la un club. În urma impactului năucitor, Ionel Baben, aflat pe scaunul din dreapta, a fost aruncat din maşină şi a suferit leziuni extrem de grave, care au făcut inutile toate eforturile medicilor.

Mai multe despre acest tragic accident, CITEŞTE AICI (CLICK PENTRU DETALII)

Citit 6831 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.