PEDEPSE pentru traficanţi şi consumatori de DROGURI

PEDEPSE pentru traficanţi şi consumatori de DROGURI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis în judecată, anul trecut, un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri. Dosarul, ajuns iniţial la Tribunalul Galaţi, a fost finalizat de magiustraţi şi, în urma condamnărilor primite, inculpaţii au făcut apel, motiv pentru care cauza este acum pe masa judecătorilor Curţii de Apel.

La ultimul termen de judecartă, magistraţii Curţii de Apel au decis să menţină măsura arestului preventiv impus încă de la început pentru cinci dintre inculpaţi. Astfel, Marian Marcel Drăguţ, Nicuşor Drăguţ, Sorin Drăguţ, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Gigel îşi vor petrece sărbătorile după gratii, pentru că următorul termen de judecată a fost stabilit abia pe 25 ianuarie 2016.

Condamnări de peste şapte ani

În dosarul de fond, magistraţii Tribunalului Galaţi au dat condamnări care încep de la un an cu suspendare şi ajung până la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Cele mai mari pedepse le-au primit chiar cei care se află după gratii. Astfel, Marcel Marian Drăguţ a primit şapte ani şi patru luni de închisoare, după ce judecătorii au contopit toate pedepsele aplicate inculpatului.

Tot şapte ani şi patru luni vor sta după gratii Nicuşor Drăguţ, Nicolae Dumitru şi Gigel Gheorghe. O pedeapsă mai mică, de cinci ani de închisoare, a fost aplicată pentru inculpatul Sorin Drăguţ.

Şi cei doi complici ai acestora şi-au primit pedepsele. Pavelina Drăguţ a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar Aurelian Niţă a fost condamnat la o pedeaspsă de doi ani de închisoare.

Pedepse şi pentru consumatori

Judecătorii Tribunalului Galaţi au luat o decizie şi în ceea ce priveşte un număr mare de consumatori de droguri, aceştia fiind şi ei trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Astfel, judecătorii i-au condamnat la câte un an închisoare pe Ionuţ Alexandru, Marius Ionuţ Alexandru, Bogdan Ionuţ Anechei, Mihăiţă Mirel Grigorică, Dragoş Ciprian Iancu, Paul Andrei Lungu Merăoru, George Paul Milea, Bogdan Suman, Cristian Marius Ştefu, Cosmin Paul Vîrgolici, George Coman şi Sebastian Petre Farkaş.

Conform portalului instanţei de judecată, celor 12 persoane acuzate de cumpărare si deţinere de droguri de risc pentru consum propriu in formă continuată li s-a suspendat executarea pedepsei, pe durata termenului de încercare de doi ani.

De asemenea, magistraţii au suspendat executarea pedepselor şi pentru Pavelina Drăguţ, dar şi pentru Aurelian Niţă, pe o perioadă de încercare de trei ani. Aceştia nu au voie să săvârşească nicio faptă penală pe perioada termenelor de încercare, altfel riscă să ajungă după gratii.

"Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnaţii vor presta o muncă neremunerată, pe o perioadă de 60 de zile, ce va fi stabilită de primăriile de pe raza de domiciliu, în afara cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă”, se mai precizează pe portalul Tribunalului cu privire la cele 14 persoane care s-au ales cu pedepsele suspendate.

De asemenea, judecătorii au decis că fiecare inculpat trebuie să plătească câte 4.880 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

Toţi inculpaţii se vor prezenta pe 25 ianuarie la Curtea de Apel, pentru a-i convinge pe judecători că merită pedepse mai mici. Decizia luată la Curtea de Apel va fi definitivă.

Citit 6505 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.