2015 - anul CAPTURILOR la ordinea zilei. Câţi URMĂRIȚI au fost PRINȘI de poliţiştii gălăţeni

2015 - anul CAPTURILOR la ordinea zilei. Câţi URMĂRIȚI au fost PRINȘI de poliţiştii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 354 de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate de arestare preventivă ori de executare a pedepsei cu închisoarea, urmărite în ţară sau internaţional, au ajuns în custodia poliţiştilor de la Urmăriri, în cursul anului trecut.

Persoanele căutate, care au fost readuse în familii sau, după caz, în arest ori la penitenciar, fuseseră implementate ca urmărite fie în cursul anului 2015, fie în anii anteriori. O parte dintre cei urmăriţi au fost predaţi autorităţilor din alte state, pe teritoriul cărora fuseseră emise mandatele de arestare ori de condamnare.

"În cursul anului trecut, s-a solicitat urmărirea internaţională pentru 67 de persoane, clarificându-se situaţia pentru 80 persoane şi au rămas în evidenţă 178. Cu privire la persoanele pentru care alte state au solicitat prinderea şi predarea în baza unor mandate europene de arestare, la începutul perioadei nu se aflau în lucru astfel de cazuri. Pe parcursul lui 2015 au fost înregistrate 51 de solicitări, fiind soluţionate 50", se precizează în bilanţul anual al IPJ Galaţi.

Citit 1462 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.