PEDEPSE mai mici, dar sume IMENSE de restituit, într-un dosar de înşelăciuni prin METODA ACCIDENTUL

PEDEPSE mai mici, dar sume IMENSE de restituit, într-un dosar de înşelăciuni prin METODA ACCIDENTUL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au puns punct unui dosar în care mai multe persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Galaţi, pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul". Astfel, David Emanuel Turcu, Costică Rusu, zis „Surdu”, Ştefan Andrei, zis „Fănel”, Ciprian Ciobotaru, zis „Cicărel”, Mirela Kerekeş, Petrică Florin Blănaru, Daniela Violeta Petcu, Ionel Turcu, Ovidiu Negreanu, Roxana Iuliana Turcu, Teodora Olteanu, Alexandru Florin Săndică şi Cristian Ciobotaru, zis „Cotoi”, şi-au primit pedepsele definitive. Cinci dintre aceste persoane mai au încă un dosar, care a fost disjuns din această cauză şi urmează să aibă un nou termen la Curtea de Apel Galaţi pe 12 februarie.

Două infracţiuni, o singură pedeapsă

În acest prim dosar, Curtea de Apel Galaţi a decis să reducă pedepsele aplicate de Tribunal. Astfel, lui David Emanuel Turcu i s-a redus pedeapsa de la zece la nouă ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Magistraţii au contopit această pedeapsă  cu o alta, de cinci ani, pe care inculpatul o avea într-un alt dosar. Astfel, Turcu va sta după gratii zece ani.

Mirela Kerekeş va sta după gratii, chiar dacă instanţa a decis să îi reducă pedeapsa de la cinci la doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Şi pedeapsa primită de Kerekeş pentru complicitate la înşelăciune a fost redusă de la şapte la patru ani şi şase luni închisoare. În total, magistraţii au decis că inculpata trebuie să stea după gratii timp de cinci ani.

O altă inculpată, Violeta Petcu, va sta în închisoare patru ani şi şase luni, după ce instanţa a contopit pedeapsa de doi ani (redusă de la cinci ani) pentru constituire de grup infracţional cu cea de patru ani (redusă de la şapte ani) pentru complicitate la înşelăciune. Exact în aceeaşi situaţie se află şi Florin Blănaru, care va avea de executat tot patru ani şi şase luni de închisoare.

Şi o suspendare a executării

Cu o pedeapsă mai mică s-a ales Ovidiu Negreanu, care va avea de executat de trei ani şi opt luni, după ce instanţa a contopit pedeapsa de un an şi şase luni (redusă de la cinci ani) pentru constituire a unui grup infracţional cu cea de trei ani şi şase luni (redusă de la şapte ani) pentru complicitate la înşelăciune.

Tot pentru cele două infracţiuni a fost condamnat Alexandru Săndică, acesta având de executat trei ani închisoare. Şi în cazul lui au fost reduse pedepsele de la cinci, respectiv, şapte ani, la un an şi şase luni, respectiv, doi ani şi opt luni. Săndică nu va sta însă după gratii, deoarece în cazul său magistraţii au decis suspendarea executării pedepsei.

Din cauză că avea o pedeapsă mai veche de doi ani, Teodora Olteanu va sta după gratii patru ani, pentru că judecătorii au contopit pedeapsa existentă cu aceea din acest dosar (trei ani şi şase luni).

Inculpaţii au fost obligaţi de instanţa de judecată să le plătească celor peste o sută de părţi vătămate, din întreaga ţară, banii încasaţi prin înşelăciunea folosind metoda „Accidentul”. Sumele care trebuie restituite sunt imense, depăşind un milion de euro şi câteva milioane de lei.

În curând, magistraţii Curţii de Apel vor pronunţa o decizie definitivă şi în cel de-al doilea dosar, astfel că atât Ciprian şi Cristian Ciobotaru, care nu au primit deocamdată condamnări, cât şi celelate persoane implicate îşi vor afla pedepsele.

Citit 4906 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.