După EXPLOZIA de la BLOCUL G2 din Micro 19, DAUNE materiale şi morale de peste 50.000 de lei

După EXPLOZIA de la BLOCUL G2 din Micro 19, DAUNE materiale şi morale de peste 50.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Explozia care a avut loc în decembrie 2013 la blocul G2, din cartierul Micro 19, a distrus 25 de apartamente, iar cel care s-a făcut vinovat de producerea ei, gălăţeanul Ştefan Radu, în vârstă de 45 de ani, a fost trimis în judecată. Bărbatul şi-a făcut o improvizaţie artizanală la conectarea unei butelii, ceea ce a dus la producerea exploziei.

"Explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie. În urma anchetei s-a dovedit că proprietarul apartamentului folosea ca legătură între butelie şi aragaz un furtun armat utilizat la alimentarea cu apă. Acest furtun prezenta fisuri şi din această cauză s-au acumulat gaze în încăpere", au explicat, la momentul respectiv, pompierii gălăţeni.

Acum, în dosarul lui Ştefan Radu, care s-a ales cu arsuri pe aproape 40 la sută din suprafaţa corpului,  decizia a rămas definitivă, astfel că bărbatul s-a ales cu o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare. În acelaşi timp, Ştefan Radu are de plătit 46.806,87 de lei, cu titlu de daune materiale către Primăria Galaţi, pentru că apartamentele distruse în urma deflagraţiei au fost reparate de municipalitate. Gălăţeanul mai are de plătit şi 10.000 de lei daune pentru un vecin, Viorel Buşilă, care, în urma exploziei, s-a ales cu splina şi cu două coaste rupte, necesitând o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Decizia instanţei a rămas definitivă, după ce nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, nici Ştefan Radu nu au mai atacat-o.

Citit 4501 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.