Un traficant şi mai mulți consumatori de DROGURI, trimişi în judecată

Un traficant şi mai mulți consumatori de DROGURI, trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar privind traficul de droguri. La finalul cercetărilor, procurorii au trimis în judecată opt persoane, dintre care şapte sunt consumatori de droguri. Conform procurorilor, Radu Brânzilă este cel care vindea drogurile, acesta fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, iar B.N.A., S.B., F.C.B., G.C.C., C.N.M., L.N. şi Ș.R.S. sunt cei care cumpărau substanţele interzise. Toţi vor da acum socoteală în faţa judecătorilor pentru faptele lor.

Anchetă începută în 2015

Cazul a intrat în atenţia anchetatorilor în martie 2015, când poliţiştii din cadrul BCCO s-au sesizat din oficiu că Radu Brânzilă, din Bucureşti, comercializa în Bucureşti, Galaţi şi Brăila droguri de risc, respectiv marijuana. În actul de sesizare, poliţiştii au menţionat faptul că Brânzilă vindea doar cantităţi mai mari de 10 grame, contra unor sume cuprinse între 40 şi 70 de lei pe gram.

În urma acestor constatări, au fost sesizaţi şi procurorii DIICOT Galaţi, care împreună cu poliţiştii au continuat cercetările. Astfel, s-a aflat faptul că Radu Brânzilă îşi instruia clienţii cu privire la modul în care trebuie să vorbească la telefon atunci când îşi doreau să cumpere substanţe interzise. Toate acestea pentru ca, în eventualitatea în care ar fi avut telefonul ascultat, să nu se poată afla foarte multe amănunte despre tranzacţiile lui.

Percheziţii şi bani confiscaţi

În timpul anchetei, procurorii au făcut două percheziţii, atât la locuinţa oficială a lui Radu Brânzilă, cât şi la locuinţa în care acesta stătea fără forme legale. În urma descinderilor, procurorii au ridicat 5.160 de grame de cannabis, hârtii pe care erau trecute tranzacţiile inculpatului, dar şi 91.160 de lei, 2.520 de lire sterline, 20.550 de euro şi 600 de dolari. Inculpatul a recunoscut în faţa procurorilor că banii respectivi provin din vânzarea drogurilor. Mai mult, după ce au analizat tranzacţiile făcute de Radu Brânzilă, procurorii au constat că acesta comercializase, în perioada octombrie 2014 - aprilie 2015, peste nouă kilograme de marijuana. Întreaga cantitate fusese vândută către 35 de consumatori, printre ei numărându-se şi cetăţeni străini, dar şi cele şapte persoane trimise în judecată în acest dosar.

Procurorii au pus sub sechestru toate sumele de bani confiscate în urma descinderilor. Confiscate au fost şi drogurile descoperite la locuinţele inculpatului Radu Brânzilă, care a fost arestat preventiv pentru  câteva luni, în prezent fiind pus sub control judiciar.

Dosarul a fost trimsi la Tribunalul Galaţi, magistraţii de aici urmând să pronunţe şi primele sentinţe cu privire la cei opt.

Citit 5918 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.