Decizie la Tribunalul Galaţi: Profesor universitar CONDAMNAT pentru luare de mită
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Decizie la Tribunalul Galaţi: Profesor universitar CONDAMNAT pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dat o primă decizie în dosarul profesorului universitar acuzat de luare de mită. Astfel, conferenţiarul universitar doctor inginer Mircea Iliev, care preda în cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a fost condamnta la trei ani închisoare.

Pedeapsa a fost stabilită după ce judecătorii gălăţeni au schimbat încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina profesorului, din 27 de infracţiuni de luare de mită într-o singură infracţiune de luare de mită. Mircea Iliev s-a ales şi cu mai multe drepturi interzise, pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei. Din pedeapsa aplicată, judecătorii au decis să scadă perioadele de arest preventiv şi de arest la domiciliu primite de Iliev, respectiv perioada 30 ianuarie - 3 iulie. Tot prin decizia Tribunalului Galaţi, s-a stabilit faptul că Mircea Iliev rămâne sub control judiciar, dar şi faptul că acesta trebuie să plătească 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de profesorul Mircea Iliev, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mita se dădea acasă

Vă reamintim că Mircea Iliev a intrat în atenţia anchetatorilor după ce doi studenţi, ajutaţi de cei de la Liga Studenţilor, au depus un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În urma denunţului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au organizta un flagrant, în urma căruia în locuinţa lui Mircea Iliev a fost găsită suma de  2.700 de lei, primită cu titlu de mită, precum şi o listă pe care erau trecute toate persoanele care au contribuit la strângerea acestei sume. Banii au fost daţi pentru ca studenţii din anul II din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică să promoveze examenul din sesiunea de iarnă în condiţii de nelegalitate. Procurorii gălăţeni au susţinut că profesorul Iliev le-a cerut studenţilor câte o sută de lei de persoană pentru a obţine nota 5 la examenul pe care îl aveau la electronică analogică.

Citit 13159 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.