PERCHEZIȚII la Spitalul Județean și la Spitalul de Copii din Galați, în SCANDALUL dezinfectanților
Foto: Foto ”Viața liberă”, Remus Basalic

PERCHEZIȚII la Spitalul Județean și la Spitalul de Copii din Galați, în SCANDALUL dezinfectanților
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Polițiști din cadrul Serviciului Economic al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați și procurori au descins, sâmbătă după-amiază, 7 mai, la Spitalul Județean ”Sf. Andrei” și la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan”, pentru a face verificări în legătură cu scandalul dezinfectanților diluați folosiți în unitățile sanitare. După câteva ore, anchetatorii au părăsit cele două spitale, luând cu ei cutii întregi cu ceea ce păreau a fi documente și, probabil, mostre din dezinfectanții bănuiți că ar fi diluați.

Spitalul Județean și Spitalul de Copii sunt cele două unități medicale din județul Galați care apar pe lista spitalelor în care au fost descoperite probe neconforme în urma controlului ordonat de către Ministerul Sănătății - PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI. Cel mai probabil, polițiștii și procurorii verifică acum modul în care au fost făcute achizițiile de dezinfectanți de către conducerile celor două spitale gălățene.

,,Este vorba despre o anchetă a parchetului, în colaborare cu Ministerul Sănătății, motiv pentru care nu avem voie să oferim relații”, a precizat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului Județean Galați.

Vă reamintim faptul că Spitalul Județean are încheiat un contract cu firma HexiPharma, pentru livrarea unui produs folosit pentru dezinfecția mâinilor, în vreme ce la Spitalul de Copii sunt încheiate două astfel de contracte, unul dintre produse fiind folosit pentru dezinfecția suprafețelor.

Tot sâmbătă, au avut loc percheziții similare în toate județele unde HexiPharma are contracte încheiate cu spitalele publice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, descinderile de sâmbătă fac parte dintr-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal).

Citit 5618 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.