Închisoare cu suspendare şi zile-amendă, pentru trafic şi consum de DROGURI

Închisoare cu suspendare şi zile-amendă, pentru trafic şi consum de DROGURI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au finalizat cercetarea judecătorească şi au dat sentinţa într-un dosar de trafic de droguri. Cauza a fost instrumentată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, după ce aceştia au fost sesizaţi despre faptul că un tânăr vinde droguri de risc, respectiv cannabis sub formă de marijuana, contra sumei de 60 de lei gramul.

Tânărul a fost identificat ulterior ca fiind Andrei Emac. Procurorii l-au identificat şi pe unul dintre consumatorii de droguri, acesta fiind Dan Antohi. La finalul anchetei, procurorii l-au trimsi în judecată pe Andrei Emac, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, iar pe Dan Antohi pentru procurare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Muncă în folosul comunităţii

Pe baza probelor existente la dosar, judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat pe Andrei Emac la o pedeapsă de doi ani de închisoare. Magistraţii au fost indulgenţi cu Emac şi au decis suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe durata termenului de încercare de trei ani. Deşi a scăpat de închisoare, Andrei Emac nu are voie să plece din ţară fără acordul Serviciului de Probaţiune şi trebuie să efectueze 60 de zile muncă în folosul comunităţii, neremunerată, la dispoziţia Primăriei Fundeni sau la o unitate şcolară de pe raza acestei comune.

Din pedepasa lui Andrei Emac se va scădea perioada deja executată, respectiv 26 ianuarie - 28 aprilie 2016.

Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii Tribunalului Galaţi au decis să îl condamne şi pe Dan Antohi. Acesta s-a ales cu o pedeapsă principală de 100 de zile amendă penală, pentru comiterea infracţiunii de procurare şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu. "Echivalează o zi de amendă penală cu suma de 20 de lei şi dispune ca în final inculpatul Antohi Dan să execute amenda penală de 2.000 de lei", se menţionează pe portalul Tribunalului Galaţi.

Cei doi au rămas şi fără drogurile descoperite asupra lor de procurori. Mai mult, Andrei Emac va plăti 850 de lei cheltuieli judiciare către stat, iar Dan Antohi - 400 de lei.

Activitatea infracţională, oprită cu un flagrant

Imediat ce au fost sisizaţi despre faptul că Andrei Emac vinde droguri de risc pe raza municipiului Galaţi, procurorii DIICOT au început o anchetă. La scurt timp, s-a pus la cale un flagrant pentru prinderea tânărul traficant. Astfel, Andrei Emac a fost depistat în maşina proprie, într-o parcare din oraş, imediat după ce i-a vândut droguri lui Dan Antohi, dar şi unei alte persoane. Echipa operativă, compusă din lucrători de poliţie judiciară sub coordonarea procurorului, a intervenit imediat şi i-a reţinut pe Andrei Emac şi Dan Antohi.

După identificarea celor doi, s-a procedat la efectuarea unui control corporal sumar, asupra inculpatului Andrei Emac fiind găsite şi ridicate un telefon mobil şi suma de 400 de lei, o parte fiind banii folosiţi pentru organizarea flagrantului.

De asemenea, asupra inculpatului Dan Antohi a fost găsită o substanţă vegetală, uscată, cu aspect de muguri, de culoare verde-oliv, învelită în folie de aluminiu, despre care acesta a susţinut că a cumpărat-o de la Andrei Emac. În urma testelor de laborator, s-a dovedit că respectiva substanţă era cannabis. Aceeaşi substanţă a fost descoperită ulterior, în urma unei percheziţii, în autoturismul cu care Andrei Emac circula, dar care era în proprietatea lui Antohi. În total, procurorii au ridicat de la inculpat aproximativ 16 grame de cannabis, substanţă care a fost confiscată. Andrei Emac a rămas şi fără un telefon mobil, pe care îl utiliza în activitatea infracţională.

Audiat de procurori, Andrei Emac a recunoscut faptul că era consumator de droguri şi etnobotanice de aproximativ opt ani, motiv pentru care şi-a cumpărat, de la un tip din Sibiu, aproximativ 50 de grame de marijuana, contra sumei de 2.500 de lei. După ce a pierdut mai mulţi bani la jocuri de noroc, Emac s-a gândit să-şi recupereze o parte din sumă, prin revânzarea drogurilor cumpărate. Cu toate acestea, inculpatul nu a recunoscut în faţa anchetatorilor că ar fi vândut drogurile, singura tranzacţie fiind cea în urma căreia a fost prins în flagrant. Mai mult, acesta a povestit că lui Dan Antohi i-ar fi dat drogurile gratuit, declaraţie contrazisă însă de acesta din urmă.

În aceste condiţii, Emac şi Antohi s-au ales cu pedepsele menţionate, sentinţa Tribunalului Galaţi putând fi însă atacată cu apel atât de procurorii DIICOT, cât şi de cei doi.

Citit 16716 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.