FURT DE IDENTITATE/ Amendat la Galaţi, deşi se afla în Belgia!

FURT DE IDENTITATE/ Amendat la Galaţi, deşi se afla în Belgia!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Supriză neplăcută pentru gălăţeanul Gabriel Grecu, care s-a trezit cu o somaţie de plată din partea Primăriei Galaţi, pentru o amendă pe care nu ştia că a primit-o. Procesul verbal de sancţiune despre care se făcea referire în somaţia de plată era din data de 28 februarie.

Omul şi-a pus imediat un semn de întrebare, pentru că la data respectivă nu se afla în ţară. "Eu am plecat pe 13 februarie în Belgia, cu contract de muncă. Am contractul de muncă şi biletul de avion care atestă acest lucru. M-am întors în ţară în aprilie. Ieri (n.r. - luni, 27 iunie) m-am trezit în poştă cu această somaţie de plată, în care mi se spunea că, pe lângă amenda de 200 de lei, trebuie să mai plătesc şi şase lei cheltuieli de executare. Eu nu am ştiut absolut nimic despre amendă", ne-a povestit Gabriel Grecu.

Amenda a fost aplicată pentru tulburarea liniştii publice, iar numele şi datele din procesul verbal îl fac vinovat pe Gabriel Grecu. Cu toate acestea, bărbatul nu avea cum să fie în două locuri în acelaşi timp. Motiv pentru care se presupune că cineva i-a folosit identitatea. "Nu ştiu cine ar fi putut fi şi asta pentru că eu, cu câteva zile înainte să plec, mi-am schimbat buletinul. Nu avea nimeni toate datele mele din actul de identitate. Vreau să îl dau în juedcată pe poliţistul care a întocmit procesul verbal şi m-a adus în această situaţie. Să plătească el amenda", a adăugat gălăţeanul.

Chiar dacă Gabriel Grecu este decis să apeleze la instanţa de judecată, posibiliate pe care nu o exclude nici conducerea Poliţiei Locale, instituţia îi oferă şi o altă variantă de rezolvare a problemei. "Persoana respectivă poate depune o cerere la Poliţia Locală, pentru ca noi să facem verificări în baza naţională de date, să constatăm dacă este sau nu cel care a fost sancţionat, iar dacă se adevereşte şi nu este cel care a săvârşit fapta, atunci vom solicita noi anularea provesului verbal. Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de cazuri. Sunt oameni certaţi cu legea, care, în momentul în care sunt prinşi că au săvârşit fapte contravenţionale, dau datele de identificare ale altor persoane şi se ajunge în astfel de situaţii", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Chiar dacă prpblema lui Gabriel Grecu are o rezolvare, situaţia în care s-a trezit nu este deloc plăcută, mai ales că omul trebuie să-şi piardă timpul pentru a dovedi că este nevinovat. Din păcate, însă, după cum şi Poliţia Locală recunoaşte, astfel de întâmplări au mai avut loc.

Citit 4196 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.