Doi bărbați din județul Galați, ARESTAȚI pentru contrabandă cu ARME

Doi bărbați din județul Galați, ARESTAȚI pentru contrabandă cu ARME
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul celor de la investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice şi de la acţiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, au efectuat, pe 17 august, percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, de 39 şi 63 de ani, din comuna Drăguşeni. Cei doi bărbaţi erau bănuiţi de oamenii legii că deţin ilegal arme, fapt care s-a adeverit în urma descinderilor. Astfel, în casele celor doi bărbaţi, oamenii legii au găsit un întreg arsenal de arme. În urma audierii, poliţiştii au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

După audieri, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru unul dintre cei doi, respectiv Sorin George Pospai, în vârstă de 39 de ani. Pentru cel de-al doilea bărbat, Gheorghe Pospai, procurorii au solicitat arestul la domiciliu.

Conform procurorilor, George Sorin Pospai este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului  armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Gheorghe Pospai este acuzat doar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Cererea a fost admisă de către Judecătoria Târgu Bujor, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurilor preventive solicitate, pe o perioadă de 30 zile, începând  cu data de 18 august.

În urma administrării materialului probator, s-a stabilit faptul că Sorin George Pospai, în cursul anului 2015, a introdus în ţară trei arme letale şi muniţie aferentă (pistolul cu glonţ, marca Salve, calibru 6,35 milimetri, fără serie, şi muniţie aferentă acestuia, respectiv 50 de cartuşe cu glonţ, o armă de vânătoare cu două ţevi lise marca „Pietro Beretta Gardone”, calibru 12 milimetri, şi muniţie aferentă, respectiv 18 cartuşe,  o armă de tir cu glonţ marca „Wiking”, calibru 22LR, şi muniţie aferentă, respectiv 269 de cartuşe cu glonţ).

Armele au fost depozitate în locuinţa celor doi inculpaţi, în locaţii diferite, fiind identificate de către organele de cercetare penală cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Din cercetări s-a mai stabilit faptul că toate cele trei arme, precum şi muniţia sunt în stare de funcţionare. "Arma de tir cu glonţ marca „Wiking”, calibru 22LR, este prevăzută cu lunetă, componentă de natură să permită ochirea şi atingerea ţintei de la distanţe mari, cu precizie ridicată. În cursul lunii iulie 2016, cu diferite ocazii, cei doi inculpaţi au executat focuri de armă în curtea locuinţei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei.

Citit 4871 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.