Pe lângă PROTESTUL din 15 septembrie, TRANSPORTATORII ar putea da în judecată ASF
Foto: Sursa foto: Internet

Pe lângă PROTESTUL din 15 septembrie, TRANSPORTATORII ar putea da în judecată ASF
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Transportatorii rutieri se pregătesc în continuare de marele protest naţional care va avea loc în 15 septembrie, „împotriva creşterii aberante a tarifelor RCA”, generată, spun ei, de lipsa de reacţie şi intervenţie a Guvernului României, respectiv, a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). În acelaşi timp, patronatele din transporturile rutiere refuză „orice încercare de politizare sau de capitalizare electorală a acestei manifestări”, se arată într-un comunicat remis de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

FORT solicită în continuare guvernului să aplice una din cele două soluţii prezentate, respectiv reglementarea tarifelor sau blocarea acestora la nivelul tarifelor europene, în raport cu contextul economic şi social din România.

„Totodată, menţionăm că informaţia publică legată de frecvenţa (1/6) numărului de accidente în care sunt implicate vehicule comerciale este falsă şi nu corespunde datelor statistice aflate la dispoziţia Poliţiei Române, din acestea din urmă rezultând faptul că numai 2% din accidentele de circulaţie de pe teritoriul României implică vehicule de transport mărfuri sau pasageri”.

Nu în ultimul rând, FORT se pregăteşte să introducă o acţiune în instanţă împotriva ASF, pentru nerespectarea responsabilităţilor ce îi revin în privinţa supravegherii şi controlului activităţii societăţilor de asigurări. "Atacul" împotriva capitalului autohton din transporturi este fără precedent şi demonstrează clar că multinaţionalele din domeniul asigurărilor doresc eliminarea din piaţă a transportatorilor români mici şi mijlocii, inclusiv prin practicarea unor tarife diferenţiate cu până la 200 la sută pentru acelaşi tip de vehicul”, se mai arată în comunicatul FORT.

Citit 2082 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2016 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.