CÂND află Consiliul Judeţean Galați dacă se CONSTITUIE din nou

CÂND află Consiliul Judeţean Galați dacă se CONSTITUIE din nou
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, 27 septembrie: Curtea de Apel va decide, la începutul lunii octombrie, dacă „forul legislativ” judeţean se va constitui din nou, iar aleşii vor fi nevoiţi să mai depună jurământul o dată.

Consiliul Judeţean a avut termen, marți, 27 septembrie, la instanţa superioară, unde s-a judecat recursul formulat de instituţie împotriva deciziei Tribunalului, care a dispus anularea hotărârii de constituire a CJ şi pe cele privind alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor.

Instanţa a rămas în pronunţare pentru data de 6 octombrie.


Consiliul Judeţean Galați se va CONSTITUI din nou? Se judecă RECURSUL la Curtea de Apel

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi vor pune punct disputelor şi haosului politico-administrativ din Consiliul Judeţean (CJ), declanşate de forţele politice.

Pe data de 27 septembrie, instanţa va judeca recursul formulat de CJ cu privire la decizia Tribunalului de a anula hotărârea de constituire a „forului legislativ” judeţean, dar şi a celor privind alegerea preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului. În cazul în care completul de judecată de la Curtea de Apel va menţine decizia Tribunalului, Consiliul Judeţean va trebui, cel mai probabil, să se constituie din nou, prin ordin de prefect, iar preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei să fie aleşi, încă o dată, prin vot, din rândul consilierilor, aşa cum s-a întâmplat la şedinţa de constituire de la finele lunii iunie.

Reamintim că, pe data de 10 august, Tribunalul Galaţi nu doar că a admis contestaţia formulată de fostul primar Marius Stan şi a obligat Consiliul să-i valideze mandatul în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei, dar a anulat întreaga hotărâre de constituire a Consiliului Judeţean. Tot atunci, magistraţii au anulat şi hotărârile prin care au fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, în persoana lui Costel Fotea (PSD), respectiv Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE).

Conducerea Consiliul Judeţean a făcut recurs, iar acum se aşteaptă hotărârea instanţei superioare.

(19 septembrie 2016)

Citit 4280 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2016 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.