PROTEST cu banderole în instanţele gălăţene

PROTEST cu banderole în instanţele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începând de pe 23 septembrie şi până la sfârşitul lunii, personalul auxiliar şi personalul conex din cadrul Judecătoriei, Tribunalului şi, parţial, al Curţii de Apel Galaţi, au decis să protesteze. Aceştia fac parte din sindicatul IUS-LEX Galaţi, afiliat Federaţiei Projust Bucureşti, şi au hotărât ca, pentru moment, să nu întrerupă activitatea, ci să poarte banderole pe mâini în timpul programului.

„Volumul de activitate a crescut alarmant în ultima perioadă, urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri. A crescut numărul atribuţiilor şi responsabilităţilor noastre. Ne desfăşurăm activitatea în sedii necorespunzătoare, iar la nivel salarial există inechităţi în rândul acestor categorii de personal. La Timişoara, un grefier are un salariu, iar la Galaţi un altul. Nu este adevărat ce spunea ministrul Justiţiei că un grefier debutant are 4.000 de lei salariu. Salariile încep de la 700 de lei pe lună. Muncim foarte mult peste program, dar orele suplimentare nu sunt plătite şi nici compensate”, ne-a explicat Mirela State, liderul sindicatului IUS-LEX.

Grefierii şi personalul conex din instanţe au decis ca, începând cu data de 3 octombrie şi până pe 7 octombrie inclusiv, să întrerupă activitatea zilnică a instanţelor timp de două ore, între 10,30 şi 12,30. În toată această perioadă, grefierii vor intra doar în şedinţele de judecată în materie penală privind luarea măsurii arestării preventive.

Citit 3465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.