PORȚI DESCHISE la INSTANȚE de Ziua Europeană a Justiţiei

PORȚI DESCHISE la INSTANȚE de Ziua Europeană a Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, pe tot continentul este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european.

Ca în fiecare an, Ziua Europeană a Justiţiei reprezintă o oportunitate pentru sistemele judiciare de a-şi face cunoscută activitatea, cu plusurile şi minusurile acesteia, şi un bun prilej pentru cetăţenii Europei de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare şi asupra modului în care se desfăşoară procedurile judiciare.

În acest context, la Galaţi, instanţele de judecată şi parchetele organizează Ziua porţilor deschise. Astfel, toţi cei interesaţi să cunoască şi să înţeleagă sistemul judiciar sunt aşteptaţi la Curtea de Apel Galaţi pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii acestei instanţe.

Participanţii vor avea posibilitatea să viziteze compartimentele de specialitate din cadrul instanţei, în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a perturba activităţile curente ale instanţei. De asemenea, vor fi organizate prezentări cu privire la structura, organizarea şi funcţionarea Curţii de Apel Galaţi, la condiţiile de muncă ale judecătorilor şi ale personalului auxiliar, la etapele pe care le parcurge un dosar până la soluţionare, la date statistice relevante din activitatea instanţei.  

La Centrul de Informare şi Relaţii Publice vor fi distribuite gratuit materiale de prezentare.

Accesul în Palatul de Justiţie va fi permis, între orele 9,00 – 13,00, oricărei persoane pe baza unui document propriu de identitate.

Pentru a veni în sprijinul celor care nu se pot deplasa la sediul instanţei, membrii Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Curţii de Apel Galaţi vor răspunde întrebărilor pe care aceste persoane le pot adresa prin e-mail la adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1769 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2016 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.