Universitatea „Dunărea de Jos” | S-a deschis Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului

Universitatea „Dunărea de Jos” | S-a deschis Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Recent, sub egida Institutului Transfrontalier de Studii Internaţionale şi Justiţie Penală (ITSIJP) din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, a avut loc ceremonia de inaugurare a Centrului de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului (CSIDO).

Noul centru îşi propune, în primul rând, organizarea unor colocvii, mese rotunde, conferinţe şi sesiuni de comunicări, înfiinţarea unei reviste de studii internaţionale, dar şi crearea unor parteneriate cu institute de profil similare şi universităţi din UE şi din afara UE. De asemenea, în cadrul Centrului de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului vor avea loc şi alte activităţi care se vor dovedi utile realizării obiectivelor propuse.

Prin aceste acţiuni, CSIDO vizează dezvoltarea cooperării între cercetarea academică şi practicienii din domeniile menţionate anterior, vizând determinarea unui concept de cercetare transnaţională pluridisciplinară.

La aceeaşi dată, au avut loc lansarea primului număr al Revistei Transfrontaliere de Studii Internaţionale (RTSI)  şi o masa rotundă cu privire la identificarea partenerilor şi a temelor de cercetare de interes comun. Invitatul special al acestei din urmă activităţi a fost prof. univ. dr. Peter Nijkamp, de la VU University din Amsterdam, personalitate de renume mondial în domeniul ştiinţelor regionale. Urmărind o cercetare transnaţională pluridisciplinară, RTSI vizează o abordare transdisciplinară, prin care să poată fi atinse punctele nevralgice ale cooperării transfrontaliere în cadrul societăţii internaţionale globalizate, specifice zonei şi regiunii de frontieră externă a Uniunii Europene.

Totodată, având în vedere noile tipuri de provocări regionale, RTSI va urmări îndeaproape o abordare holistică a studiilor internaţionale şi de securitate, din toate perspectivele dinamicii cooperării internaţionale (juridică, politică, economică, militară).

Prof. univ. Mihai Floroiu

coordonator CSIDO, directorul Departamentului de ştiinţe juridice, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Citit 2299 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2016 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.