Aveţi grijă cum circulaţi! Tot mai mulţi ȘOFERI gălăţeni conduc în stare de ebrietate

Aveţi grijă cum circulaţi! Tot mai mulţi ȘOFERI gălăţeni conduc în stare de ebrietate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Euforia sărbătorilor pare să-i fi prins mai devreme pe şoferii gălăţeni, tot mai mulţi fiind prinşi, de la o săptămână la alta, conducând în stare de ebrietate.

Numai în ultimele şapte zile, 27 de conducători auto opriţi în trafic au fost depistaţi "pozitiv" la testarea cu alcooltestul, unii dintre ei fiind atât de băuţi încât întâlnirea cu poliţiştii s-a finalizat cu dosare penale. În 19 situaţii, şoferii care consumaseră alcool înainte de a se urca la volan au primit amenzi pentru că valorile nu erau foarte mari, dar în opt situaţii sancţiunile au fost mai grave şi cu repercusiuni care s-ar putea solda cu privarea de libertate.

Unul dintre şoferii care au exagerat cu alcoolul a fost un gălăţean de 36 de ani, care avea, la testare, o alcoolemie de 0,87 la mie în aerul expirat. O valoare similară, de 0,81 la mie, a avut-o şi un şofer de 20 de ani, tot din Galaţi, care a fost prins conducând deşi nu avea permis de conducere. Ambii au fost duşi la spital pentru probe biologice şi sunt cercetaţi, la fel ca şi ceilalţi şase şoferi prinşi beţi la volan, pentru conducere sub influenţa alcoolului. În alte cinci situaţii, poliţiştii îi cercetează penal pe cei prinşi la volan fără permis de conducere.

Sute de şoferi, amendaţi

470 este numărul participanţilor la trafic care în ultima săptămână au primit sancţiuni pentru abateri rutiere. Doar 38 dintre aceştia au fost pietoni care au traversat neregulamentar, restul find şoferi. Cei mai mulţi, 60, au fost depistaţi fără centuri, 39 depăşind limita de viteză, 39 neavând documente, iar nouă, vorbind la telefon. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte suma de 100.000 de lei. 53 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar 11, fără certificatele de înmatriculare.

Citit 3368 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2016 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.