Condamnare cu suspendare pentru LUARE DE MITĂ pentru un fost manager de spital

Condamnare cu suspendare pentru LUARE DE MITĂ pentru un fost manager de spital
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dat o primă sentinţă în dosarul lui Teodor Negru, fostul manager al Spitalului din Tecuci, acuzat de luare de mită. Judecătorii au decis ca Teodor Negru să fie condamnat la trei ani închisoare cu suspendare. Pe lângă această pedeapsă, magistraţii i-au interzis lui Teodor Negru mai multe drepturi, printre care cel de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de doi ani ani după ce se termină termenul de încercare de trei ani.

În decursul celor trei ani de suspendare a pedepsei, fostul manager al Spitalului din Tecuci trebuie să participe la un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, Teodor Negru are de prestat  60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Municipiului Tecuci ori a Şcolii Gimnaziale "Ion Petrovici" Tecuci.

Magistraţii au dispus şi confiscarea sumelor de 3.000 de euro, 3.200 de lei şi 14.800 de lei, bani puşi sub sechestrua sigurator de procurorii DNA. Fostul manager al spitalului tecucean este obligat să plătească şi suma de 2.000 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

Teodor Negru a fost trimis în judecată, la începutul lunii iunie 2016, după ce procurorii DNA l-au acuzat că, în perioada 2014-2016, în calitate de manager al Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, a pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător). Banii au fost remişi pentru ca un contract încheiat în anul 2014 să se desfăşoare în bune condiţii şi pentru deblocarea plăţii unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci. Anchetatorii DNA au arătat faptul că, pe 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanţat din fonduri europene, în urma câştigării unei licitaţii publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic pentru deservirea acestei unităţi spitaliceşti, valoarea contractului fiind de 870.921 de lei. După semnarea contractului, susţin procurorii, Negru i-ar fi solicitat administratorului societăţii comerciale care a câştigat licitaţia suma de 20.000 de euro, în vederea achitării la timp a facturilor.

Decizia luată de magistraţii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de Teodor Negru, cât şi de procurorii DNA.

Citit 1989 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.