25 de ani de ÎNCHISOARE, pentru două infracţiuni contra vieţii, pentru "rasistul de pe Viaduct"
Foto: În imagine, locul unde a avut loc crima din luna februarie

25 de ani de ÎNCHISOARE, pentru două infracţiuni contra vieţii, pentru "rasistul de pe Viaduct"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au schimbat sentinţa în cazul gălăţeanului care în luna februarie a înjunghiat de mai multe ori, din răzbunare, un bărbat de etnie romă, acesta din urmă pierzându-şi viaţa. După schimbarea sentinţei, Marian Ivanov, în vârstă de 43 de ani, cunoscut ca şi „rasistul de pe Viaduct” s-a ales cu 22 de ani ani de închisoare pentru omor calificat. La această pedeapsă se adaugă şi cea de trei ani şi şase luni, pe care o primise cu suspendare, pentru tentativă la omor, aşa că Ivanov va sta după gratii 25 de ani şi şase luni.

Din această pedeapsă i se va deduce perioada petrecută după gratii după prima infracţiune, 13 iunie 2013 până la 31 martie 2014, şi după cea de-a doua, respectiv de pe 24 februarie 2016, la zi.

Marian Ivanov a fost obligat la plata sumei de 6.907,87 de lei cu titlu de despăgubiri civile (cheltuieli de spitalizare) către partea civilă Spitalul Judeţean Galaţi. Mai mult, Ivanov trebuie să plătească 3.000 de lei despăgubiri materiale către partea civilă Valeriu Şerban şi 20.000 de lei daune morale către partea civilă Sorin Eugen Onilă. La toate aceste sume, se mai adaugă şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 2.200 de lei.

Citit 7963 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2016 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.