Gălăţean trimis în judecată pentru trafic de droguri

Gălăţean trimis în judecată pentru trafic de droguri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de droguri şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Cătălin Ciripacă. Acesta a fost acuzat de procurorii gălăţeni de săvârşirea infracţiunii de procurare şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu în formă continuată şi de efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Procurorii DIICOT au arătat în rechizitoriul trimis instanţei de judecată faptul că, în cursul lunilor octombrie – noiembrie 2014, inculpatul a fost depistat de mai multe ori de organele de poliţie deţinând asupra sa droguri de mare risc.

Anchetatorii susţin că Ionuţ Cătălin Ciripacă a fost depistat în zona hotelului „Magnus”, iar acesta a încercat să evite întâlnirea cu organele de poliţie. „Inculpatul a fost supus unui contrul corporal sumar, în buzunarul drept al pantalonilor acestuia fiind găsite cinci pliculeţe din plastic conţinând fragmente vegetale de culoare verzuie, suspecte a fi drog, despre care inculpatul a susţinut cu acea ocazie că ar fi vorba de produse etnobotanice pe care le-ar fi cumpărat în dimineaţa aceleiaşi zile cu suma totală de 40 de lei, în vederea consumului propriu, de la o tânără „Andreea”, cu care se întâlnise în zona parcului din cartierul Ţiglina I”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Poliţiştii l-au legitimat pe inculpat şi au ridicat pliculeţele cu substanţă vegetală, care au fost trimise la analize. Ulterior, s-a dovedit că substanţa vegetală este drog de mare risc înscris în Tabelul - anexă nr. I al Legii nr. 143/2000 (republicată). În urma acestor constatări, Ionuţ Ciripacă s-a ales cu dosar penal.

Evitarea poliţiştilor, o problemă

Câteva zile mai târziu, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 3, aflat în misiune de patrulare, l-au observat pe Ionuţ Ciripacă în faţa unui bloc din cartierul Micro 20. Şi de această dată, inculpatul a încercat să evite întâlnirea cu oamenii legii, dar nu a reuşit, fiind din nou legitimat şi controlat. „Inculpatul a fost supus unui control corporal sumar, în buzunarul drept al  bluzei cu care acesta era îmbrăcat fiind găsite alte cinci pliculeţe din plastic transparent conţinând fragmente vegetale de culoare brun-verzuie, suspecte a fi drog, despre care inculpatul a susţinut cu acea ocazie că ar fi vorba de ceai de nalbă pe care l-ar fi cumpărat personal de la un magazin cu profil „plafar”, pe care l-ar fi stropit cu acetonă şi împachetat în pliculeţe cu intenţia de a-l consuma ulterior prin fumare”, mai reţin procurorii DIICOT. Astfel, pe numele gălăţeanului s-a întocmit un nou dosar penal, care, ulterior, a fost unit cu primul.

Deşi avea deja dosar penal, Ionuţ Ciripacă nu s-a potolit şi a continuat să îşi cumpere droguri pentru consum propriu. Astfel, el a fost din nou prins de poliţişti cu droguri asupra sa. De data aceasta, inculpatul avea asupra lui opt pliculeţe de substanţă vegetală, despre care a susţinut că sunt “spice-uri” pe care le-a cumpărat, în parcul din Ţiglina 1, de la un anume Andrei, cu suma totală de 50 de lei. Mai mult, inculpatul a recunoscut că intenţiona să vândă aceste pliculeţe cu preţul de 10 lei bucata, motiv pentru care s-a ales cu un nou dosar penal.

Acum, Ionuţ Ciripacă urmează să dea socoteală în faţa magistraţilor Tribunalului Galaţi pentru faptele săvârşite.

Citit 3068 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.