Judecătorul Ioan Apostu: „Sunt solidar întru totul cu colegii mei!”

Judecătorul Ioan Apostu: „Sunt solidar întru totul cu colegii mei!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un zvon care a circulat pe unele canale media în aceste zile „vorbea” de o presupusă nesolidarizare a judecătorului Ioan Apostu, şeful Secţiei contencios administrativ  şi fiscal a Curţii de Apel Galaţi, la protestele organizate de colegii judecători vizavi de afrontul primit de justiţia românească prin proiectul noii legi de salarizare.

Luni, interpelat fiind pe această temă, judecătorul Ioan Apostu a infirmat fără niciun echivoc această ipoteză, afirmând că e vorba de o neînţelegere, de o interpretare greşită  a unei realităţi.

„Personal, sunt alături, sunt solidar în totalitate cu acţiunile de protest ale colegilor mei magistraţi. Am spus la un moment dat doar  că specificul activităţii mele din contencios administrativ nu-mi permite, cel puţin în anumite situaţii, să-mi autosuspend activitatea, întrucât o serie de proceduri chiar sunt exceptate de la forma de protest adoptată per ansamblu. La un moment dat, în activitatea mea, apare problema suspendării sau nu a unor acte administrative. Nu am cum să nu judec asemenea situaţii pentru că acestea reprezintă una dintre excepţiile care confirmă regula enunţată mai sus şi cărora nu pot, nu am cum să nu le dau curs”, a declarat Apostu.

Tot în acelaşi context, judecătorul Ioan Apostu a ţinut să precizeze că judecătorii, inclusiv domnia sa, au hotărât că atât cât va dura protestul nu vor soluţiona cauze, dar asta nu înseamnă „că dacă ai un dosar pe masă  trebuie să-l iei şi să-l arunci la coş. Categoric nu, vom da curs tuturor celorlalte proceduri cum ar fi, de pildă, administrarea de probe… nu vom soluţiona dosare, dar asta nu înseamnă să nu facem treaba pe care tot noi trebuie să ne-o facem.”

Aşadar, judecătorul Ioan Apostu este, nici n-avea cum să nu fie, alături de colegii săi, orice alte interpretări provenite probabil şi din mesaje distorsionate n-au, cum se vede, un  suport real.

Citit 3594 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.