LEGENDE ŞI SUPERSTIŢII: Colobraro - oraşul bântuit, magnet pentru turişti

LEGENDE ŞI SUPERSTIŢII: Colobraro - oraşul bântuit, magnet pentru turişti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un oraş din Italia este considerat blestemat, din cauza întâmplărilor oarecum ciudate, alimentate de legende din popor, care au loc aici. Aici este organizat în fiecare an un festival special, care-i atrage pe turişti ca un magnet, tocmai datorită superstiţiilor şi poveştilor sinistre despre fantome, vrăjitoare şi copii cu malformaţii născuţi pe aceste meleaguri.

Legenda

Oraşul Colobraro din sudul Italiei are o reputaţie de temut şi unii italieni chiar ezită să îi rostească numele, de teamă că vor avea ghinion dacă fac asta. Legenda blestemului este la fel de veche ca istoria oraşului. Numele localităţii vine din latinescul „coluber”, care înseamnă şarpe, animal considerat întruchiparea Diavolului. Oraşul a devenit celebru abia în secolul XX, când localnicii au făcut cunoscută povestea unui avocat şi a unei vrăjitoare. Conform legendei, avocatul Biagio Virgilio era foarte bogat şi un bun profesionist, care nu pierduse niciodată vreun proces, având prin urmare destul de mulţi duşmani. Într-o zi, în timp ce pleda la tribunal, ca să pară mai convingător, a spus în faţa instanţei că dacă ce susţine el nu este adevărat, atunci să se prăbuşească imediat candelabrul din sală. Exact asta s-a întâmplat, iar de atunci orice eveniment negativ din oraş a fost legat de un blestem, care ar fi fost stârnit de arogantul avocat.

Superstiţii şi ghinion

Mai târziu, un antropolog a venit în oraş, ca să caute o vrăjitoare ce putea alunga deochiul. Aici a întâlnit-o pe „La Cattre”, o bătrână slabă şi ridată, care a susţinut că este vrăjitoarea căutată şi că ea poate face magie neagră. În timpul expediţiei sale, antropologul şi echipa lui au suferit multe accidente, care au fost puse pe seama blestemului, stârnit de data aceasta de bătrâna vrăjitoare.

Telefonul fără fir

În timp, legenda a fost alimentată de poveşti despre adunări ale vrăjitoarelor, alunecări de teren inexplicabile, accidente sinistre, ruine bântuite de fantome şi naşteri de copii cu două inimi sau alte anomalii. Chiar şi poliţiştii din oraş cred în blestem, de aceea nu îi amendează pe şoferii care circulă cu mare viteză, de teamă că vor păţi ceva rău, scrie Daily Mail.

“Leac”

Mulţi italieni refuză să pronunţe numele Colobraro, referindu-se la el prin denumirea Acel Oraş, iar alţii se scarpină la organele genitale atunci când îi aud numele, convinşi că prin acest ritual vor ţine la distanţă ghinionul. Cu toate acestea, mulţi localnici se plâng că sunt discriminaţi şi că lumea se poartă ciudat cu ei, deşi nimic din această legendă nu este adevărat. Stră-strănepoata vrăjitoarei, care se ocupă acum de festivalul din Colobraro, spune că ruda ei era o ţărancă obişnuită, fără nimic malefic, dar că arăta într-adevăr mai ciudat.

Festivalul “Noaptea de vis”

Festivalul anual care are loc aici se numeşte "Noaptea de vis" din Acel Oraş. Turiştii pot cumpăra diferite amulete pentru protecţie spirituală şi ascultă poveşti despre legende şi vrăjitoare. De asemenea, sunt regizate piese de treatru şi diferite alte spectacole despre exorcizări, vrăjitoare şi blesteme, toate de dragul turiştilor. Dincolo de aceste superstiţii, Colobraro este un oraş italian foarte frumos, cu o panoramă superbă asupra mării şi străduţe medievale pitoreşti.

Sursa: adevarul.ro


CITEŞTE ŞI: Motive să VIZITAŢI România în 2015

Citit 6236 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.