PAMFLET - Ce li se pregăteşte şoferilor care parchează ca boii

PAMFLET - Ce li se pregăteşte şoferilor care parchează ca boii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Pentru că amenzile şi blocarea maşinilor nu avea niciun efect, CL Galaţi a decis ca şoferii care parchează aiurea să fie trimişi la Brăila


În sfârşit, o iniţiativă bună a CL: Şoferii care parchează ca vitele vor fi deportaţi în Brăila

După ani buni în care au dat doar hotărâri ca să îşi facă propriul interes, membrii legislativului local au luat în sfârşit o decizie bună şi pentru gălăţeni. Astfel, potrivit Consiliului Local Galaţi, orice şofer care îşi va parca maşina ca vita-n drum va fi deportat în Brăila. „Vrem să facem curăţenie pe străzile şi trotuarele din Galaţi. Cu amenzile şi cu blocarea maşinilor nu a funcţionat, astfel că suntem nevoiţi să trecem la măsuri mai dure. Nu numai că şoferii vor fi deportaţi... partea mişto e că vor fi deportaţi în Brăila, adică în cel mai cumplit loc din univers”, a declarat un membru al Consiliului Local Galaţi. Singurul efect advers al acestei hotărâri este faptul că, în acest fel, Galaţiul ar putea rămâne fără maşini de lux. „Există riscul să dispară din oraş Merţurile, Audiurile, BMW-urile şi alte bâzdâgănii din astea. Dacă dispar, nu vor mai fi contribuţii la bugetul local din impozitele pe maşini. Şi se ştie că impozitul e cu atât mai mare cu cât sub capotă sunt mai mulţi cai. Dar e un risc pe care ni-l asumăm. În plus, colegii noştri brăileni ne tot sună să ne spună că nu prea mai au cai în ultima vreme şi le-ar prinde bine o herghelie de lux de la Galaţi”, a mai spus acelaşi consilier local.

SENZAŢIONAL! Am descoperit că Galaţiul are un parlamentar pe nume Viorel Ştefan

Descoperire incredibilă a realizatorilor rubricii Pamflet de la "Viaţa liberă". Din pură întâmplare, am aflat că pe lista parlamentarilor care reprezintă Galaţiul s-ar afla şi un anume Viorel Ştefan. Mai mult, acesta ar fi fost chiar în cărţi să ajungă în fruntea Ministerului Finanţelor în urmă cu aproximativ două luni.

„Am dat de el întâmplător. Eram într-o pană de inspiraţie şi trebuia să predau repede textul, că iar mă lua la rost editorul DCP. Aşa că am vrut să fur nişte glume de pe net, motiv pentru care am dat căutare pe google sintagma «glume cu parlamentari PSD de Galaţi». Nu am găsit nicio glumă. În schimb, am dat de poza unui mustăcios pe nume Viorel Ştefan care cică e deputat PSD de Galaţi. Iniţial am crezut că e o informaţie veche, că poate o fi fost parlamentar prin anii '90. Ei bine... stupoare. Cică Viorel Ştefan e şi astăzi parlamentar PSD de Galaţi”, a declarat semnatarul acestor rânduri. Rubrica Pamflet a decis să îi publice şi poza lui Viorel Ştefan.

„Nu o facem pentru ca oamenii să îşi amintească de el, ci pur şi simplu o facem ca un anunţ. Aşadar, cine l-a văzut pe domnul din imaginea alăturată este rugat să sune la 112 şi să raporteze. Puteţi, de asemenea, suna şi la redacţia VL ca să ne confirmaţi în acest fel că individul chiar există. Pentru că noi avem dubii mari”, a mai declarat realizatorul rubricii Pamflet.

Soluţie pentru salvarea Oţelului / Fiecare activist PSD să doneze 0,1 la sută din şpăgi

Deşi cei mai mulţi suporteri credeau că primarului Marius Stan îi este indiferentă soarta echipei Oţelul Galaţi, iată că realitatea demonstrează contrariul. Potrivit unor surse din Primărie, Marius Stan deja a elaborat un plan pentru redresarea clubului. „Se pare că soluţia ar fi ca toţi activiştii de frunte ai PSD Galaţi să doneze pentru club 0,1 la sută din şpăgile pe care le primesc. Dacă se adună cinci, zece astfel de donatori, am avea un buget anual de peste 10 milioane de euro. Nu numai că am salva echipa, dar am putea chiar să tragem la titlu în doi ani”, a declarat o sursă din Primăria Galaţi. Informaţiile pe care le deţinem în acest moment arată că procentul de şpagă donată de PSD-işti pentru Oţelul ar putea creşte în următorii ani chiar la 0,2 sau 0,3 la sută. „Ar fi extraordinar, în trei sezoane putem să ne facem trupă să ne batem chiar pentru trofeul Champions League. Dar e greu să convingi pesediştii să renunţe la sume atât de mari. Oricum, e un plan bun, sperăm să se şi pună în practică”, a mai declarat sursa noastră din Primărie.

Probleme fără sfârşit la Oţelul / Anghel Iordănescu vrea să antreneze la Galaţi

Problemele de la Oţelul Galaţi par să nu se mai termine. Retrogradată în Liga a II-a şi evacuată de pe stadion, echipa Oţelul Galaţi ar putea fi antrenată în sezonul viitor de Anghel Iordănescu. Acesta şi-a anunţat pe Facebook disponibilitatea de a conduce echipa gălăţeană în Liga a II-a. „Oţelul Galaţi este un club de mare tradiţie în România. Acesta este motivul pentru care îmi doresc să o antrenez. Plec de la Naţională, nu am niciun regret. Vreau să vin la Galaţi, să pun umărul pentru redresarea echipei. Vom face o super-trupă la Oţelul, iar obiectivul va fi evitarea retrogradării în Liga a III-a”, a scris Nea Puiu pe Facebook. Suporterii Oţelului s-au declarat stupefiaţi la auzul acestei ştiri. „Parcă suntem blestemaţi. Retrogradarea am primit-o cu demnitate, din insolvenţă sperăm să ieşim, cu stadionul poate se rezolvă, dar asta le întrece pe toate. Dacă vine Nea Puiu antrenor suntem haliţi. Nici dracu' nu ne mai scoate din rahat. Doamne-ajută să fie doar un zvon. Un zvon crud, ticălos, dar dacă e zvon... pfiu... Doamne-ajută”, a declarat un suporter al echipei Oţelul Galaţi.

Viorel ŞteFan, deportat PSD

Pamflet în versuri

Balada romului scârbos (stop-cadru în autobuz)

Un rom scârbos, cu silă, cu ochelari de soare,

stă crăcănat pe bancă şi urlă baliverne,

se scarpină-ntre deşte...îmi vine să fug naibii

când văd cum se întâmplă scursorile eterne!

 

Bocciul îmi rânjeşte, şi-ntinde nesimţirea,

dă din gâtlej, din ură, din şlapi şi din manele...

îi spun de frumuseţe, îl rog...n-am nici o şansă,

mă-njură, îmi promite scuipat şi zile grele!

 

Mă uit la călătorii înţepeniţi pe locuri...

nimeni nu scoate-o vorbă, aşa, spre îndreptare...

(nici lor nu le tihneşte şi nu le place romul)...

chitic, trântit în sineşi, drept/şui stă fiecare!

 

Citesc pe rom inscripţii şi bâiguieli vulgare...

ce balaoacheş mândru, fetid, brutal, obraznic!...

Invoc divinitatea, poliţia, respectul...

apoi, cobor la prima şi fug la dracu-n praznic!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Pâslaru a fost la o vrăjitoare care i-a ghicit viitorul:

„Deja am început să scriu nişte cărţi”

Deputatul PSD Florin Pâslaru s-a apucat de scris cărţi după o vizită la o vrăjitoare care i-a ghicit viitorul. „Am fost în urmă cu două săptămâni la o ghicitoare, care mi-a spus totul despre viitorul meu. Din păcate, nu vă pot spune ce mi-a prezis, dar vă pot confirma că deja m-am apucat de scris cărţi. Nu am scris mult, dar lucrez pe mai multe fronturi, scriu la vreo cinci cărţi în paralel. Sunt cărţi cu conţinut ştiinţific, că din astea se cer. Nu ştiu când le voi termina, probabil că o să intensific ritmul de lucru în perioada imediat următoare”, a declarat Florin Pâslaru. Deşi, foarte probabil, nu există o conexiune directă cu informaţiile de până acum, mai trebuie precizat că, după ce Florin Pâslaru a recomandat ghicitoarea mai multor colegi din PSD, filiala Galaţi a social-democraţilor a iniţiat demersurile constituirii unei noi Uniuni a Scriitorilor din România.

Uniunea Sâcâitorilor

Retrogradarea Oţelului produce dezamăgire şi la Brăila

„De-acum, vom vedea Steaua doar la TV”

Retrogradarea echipei de fotbal Oţelul a adus dezamăgire nu doar la Galaţi, ci şi în oraşul vecin, Brăila. Obişnuiţi să vină la Galaţi o dată pe an ca să îşi urmărească echipa favorită, brăilenii vor fi nevoiţi de acum încolo să o vadă pe Steaua doar la televizor. „Asta nu ar fi chiar o problemă, dar acum trebuie să ne facem abonamente la cablu. Şi nu cred că vine vreo firmă în văgăuna în care locuim noi”, a declarat un brăilean care are un apartament în Centru. De altfel, retrogradarea Oţelului duce şi la dispariţia unui obicei tradiţional zonal. „O dată pe an se producea procesul de transhumanţă pe Dig. Sute de oi din Brăila veneau la Galaţi, la iarba de pe stadionul Oţelul. Acum... dispare şi tradiţia asta”, a declarat Relu Zăvor, folclorist la Centrul Cultural Dunărea de Jos.

Hai Oţelul, oile, oile, oile!!!

Majorarea alocaţiilor deja produce efecte

Cârciuma din Cudalbi a ieşit din insolvenţă

Decizia Guvernului de a majora alocaţiile pentru copii produce efecte pozitive în economie. O cârciumă din Cudalbi aflată în insolvenţă deja a anunţat că s-a redresat financiar. „Suntem mândri să anunţăm că societatea noastră comercială a ieşit din insolvenţă. Graţie eforturilor guvernamentale şi inspiratei decizii de dublare a alocaţiilor copiilor, vânzările de votcă şi bere au crescut exponenţial. Suntem fericiţi, la fel ca şi ceilalţi proprietari de cârciumi din ţară. Mulţumim Guvernului”, a declarat Mitică Păhărel, proprietar de cârciumă în Cudalbi. Potrivit unor surse, însă, se pare că respectiva cârciumă nu a ieşit din insolvenţă încă de tot. Adică e ieşită pe hârtie, dar încă se mai aşteaptă nişte încasări. „Da, e adevărat, vânzările au crescut deocamdată la caiet, în sensul că, operaţional, suntem pe profit. În momentul în care alocaţiile copiilor cudălbenilor vor intra pe carduri, vom trece pe profit real. Va fi rai. Conform calculelor noastre, până la finalul anului am putea raporta un profit de câteva sute de mii de euro”, a mai spus Mitică Păhărel.

PaHar Divin

Exerciţiu de supravieţuire extremă

Un PSD-ist vrea să trăiască o lună fără şpăgi

Adevăratul Bear Grills este, de fapt, membru al PSD Galaţi. Un activist din partidul de guvernământ este decis să treacă prin cea mai dură experienţă de supravieţuire. El vrea să trăiască o lună întreagă numai dintr-un salariu obişnuit, de 700 de lei. Adică să nu apeleze la niciun leu din şpăgile pe care le primeşte lunar de la societăţile deconcentrate. „Vreau să văd cât de mult pot să îmi testez limitele. Ştiu, e riscant, aş putea să o iau razna, dar dacă sute de mii de oameni din Galaţi pot, cred că aş putea şi eu. Nu voi pune mâna pe niciun leu din şpăgile obişnuite, voi încerca să supravieţuiesc doar cu 700 de lei, adică un salariu mediu”, a declarat Bear Grills de Galaţi. Colegii de partid sunt foarte curioşi să afle dacă Bear Grills de PSD va face faţă acestei provocări. „Eu nu cred că va reuşi. El este, la fel ca noi toţi, prea dependent de banii din şpagă. Mă îndoiesc că va avea atâta voinţă încât să depăşească problemele obişnuite ale cetăţenilor simpli. Mă rog pentru binele lui, pentru sănătatea lui. Ceea ce mi se pare mai grav e că îşi pune practic în pericol integritatea fizică. Pentru mine este un adevărat erou”, a spus un coleg al pesedistului neînfricat.

Bear Kills

SRI se mobilizează pentru festivalul „Rock la Dunăre”

Şi-au anunţat participarea şi trupe din Rusia

Alertă de gradul zero pentru festivalul "Rock la Dunăre". Serviciul Român de Informaţii a mobilizat sute de agenţi întrucât la manifestare s-a anunţat şi prezenţa a câteva trupe din Rusia. „Suntem pregătiţi pentru orice situaţie, cu atât mai mult cu cât Galaţiul se află în apropierea Ucrainei”, a declarat un agent SRI.  

Porc la Dunăre

Scenă incredibilă la o benzinărie

Un cocalar cu BMW alb şi-a făcut plinul

Întâmplare neobişnuită la o benzinărie din Galaţi. Un cocalar cu BMW alb, care punea mereu benzină de 20-50 de lei, a cerut să i se facă plinul la maşină. „Am crezut că glumeşte, dar a fost foarte serios. Apoi ne-am liniştit când am văzut că a plătit cu cardul de pensie al mamei”, a spus un angajat al benzinăriei.

Dă-i benzină!


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile, rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4959 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2015 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.