Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Participare gratuită

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul!”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Participare gratuită
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 7 - 11 iulie 2015, secţia Planetariu-Observator Astronomic organizează cea de-a opta ediţie a Şcolii de vară de Astronomie. Pasionaţii de această ştiinţă, care vor să cunoască constelaţiile, principalele stele, dar şi să participe la cursuri teme de astrofizică şi climatologie planetară, pot suna la secretariatul instituţiei, la numărul de telefon 0236.411.898 pentru a se înscrie. Participarea la cursurile de astronomie este gratuită.

În prima parte a  fiecărei zile a şcolii de vară, între orele 18,00 – 22,00, se vor desfăşura cursuri de astronomie, urmând ca în intervalul orar 22,00 – 00,00 să aibă loc observaţiile astronomice şi alte activităţi practice.       

Printre temele, teoretice şi practice sunt: Bolta cerească şi constelaţiile, Explorarea Sistemului Solar, Eclipsele de Soare şi Lună, recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Soarele - steaua de lângă noi, Galaxiile - insule de stele în Univers, De ce suntem aici? Elemente generale de cosmologie, informaţia în Univers, Radiaţia electromagnetică. Lumina. Tehnici de detecţie.

Lectorii Şcolii de Vară de Astronomie vor fi profesor de fizică Lucia Popa, Alexandru Tăun - student în Olanda la Facultatea de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Secţia Astrofizică, Aurel Chirilă - inginer în cadrul societăţii „Reev River Aerospace” şi Ovidiu Tercu - coordonator al Secţiei Planetariu/Observatorul astronomic de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Citit 3039 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.