UNDE EVADĂM VARA ASTA - Recreere şi tratament în staţiunile balneare

UNDE EVADĂM VARA ASTA - Recreere şi tratament în staţiunile balneare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recunoscute atât în ţară cât şi peste hotare, staţiunile balneare româneşti asigură tratarea afecţiunilor reumatice, cardiovasculare, respiratorii, tulburărilor sistemelor digestiv şi nervos, dar şi problemelor dermatologice şi ginecologice. Curele de ape minerale, sursele naturale de dioxid de carbon, precum şi băile de noroi constituie componente ale unui tratament complex pentru diversele afecţiuni. Astăzi, pacienţii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi îngrijirile specialiştilor români.

16 izvoare la Băile Herculane

Cea mai renumită staţiune balneoclimaterică este Băile Herculane. Cele 16 izvoare cu ape minerale şi termale existente aici sunt folosite în tratarea afecţiunilor reumatice, nervoase şi nutriţionale. Bolnavii se pot trata de reumatism degenerativ, spondiloze, artroze, poliartroze, reumatism articular, boli respiratorii cardiovasculare, boli dermatologice sau afecţiuni oculare.

Principalele izvoare din staţiune sunt: izvorul artezian Maria, izvorul Diana, izvorul Hebe, Izvorul Ileana, izvorul Iosif şi izvorul Hercules. Pe lângă izvoare termale şi cure balneare clasice, se pot face electroterapie, masaj şi acupunctură, hidroterapie şi cultură fizică medicală. Apa termală de Herculane are un efect extrem de benefic asupra pielii. Printre acestea se numără vindecarea eczemelor şi urticariei.

La Hotel "Dacia" (două stele), şase nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cinci zile de tratament (două proceduri pe zi) şi consultaţie medicală la sosire, costă 470 de lei. De câţiva ani, Hotel "Dacia" are şi o salină artificială, cu efecte terapeutice la fel de bune ca a salinelor naturale.

Cei care îşi doresc condiţii mai bune şi au un buget mai mare se pot caza la „Casa Maria”. Vila dispune de piscină cu apă termală, bar de zi, restaurant, sală de masaj, parcare, cutie de valori, televizor şi acces la internet. Preţul pentru şapte zile este de 950 de lei şi include cazare în camere duble, mic dejun, şase zile de tratament şi acces la piscină.

Din păcate, nu există un tren care să ajungă direct la Băile Herculane. Pentru a ajunge în staţiune, trebuie să schimbaţi trenul în Bucureşti Nord. Preţul biletului până la Bucureşti este de 62 de lei, iar din Bucureşti până la Băile Herculane, costul unui bilet ajunge la 82,5 lei. Pensionarii, elevii sau studenţii beneficiază de reducere.

Dacă doriţi să ajungeţi cu automobilul personal, distanţa este de 644 km, drum pe care îl puteţi străbate în aproximativ opt ore şi jumătate.

Tratament la Călimăneşti Căciulata

O altă staţiune balneoclimaterică unde merită să vă petreceţi concediul este Călimăneşti Căciulata. Aici turiştii se pot trata de gastrită, boli ale căilor biliare, diabet, artroze, spondiloze, afecţiuni ginecologice, ale rinichilor şi căilor urinare.

Hotel "Căciulata" (trei stele) este situat în centrul staţiunii şi este dotat cu seif la recepţie, parcare, bar, club, piscină acoperită în aer liber, farmacie, sală de fitness, teren de fotbal, tenis, biliard, sală de masaj şi cosmetică. Turiştii vor beneficia de tratamente prin hidroterapie, masaje uscate, băi de plante şi kinetoterapie. Costul unei nopţi de cazare este 303 lei.

Hotel "Traian" (două stele) este situat în centrul staţiunii Căciulata şi beneficiază de bază proprie de tratament şi piscină interioară, restaurant, cofetărie, bar de zi, lift, saună, parcare, centru medical şi sală de masaj. Cazarea pentru şase nopţi începe de la 318 lei.

Nu există un tren care să ajungă direct la destinaţie, ci va trebui să schimbaţi în Bucureşti Nord. Preţul unui bilet este de 120 de lei. Pensionarii şi studenţii beneficiază de reducere.

Dacă doriţi să ajungeţi cu propriul autoturism, distanţa este de 443 de km.

Preţuri accesibile la Sovata

O altă opţiune de a vă relaxa şi de a beneficia de tratament o reprezintă staţiunea Sovata. Elementul care i-a adus notorietate este Lacul Ursu. Se fac tratamente pentru diverse afecţiuni, de recuperare sau de înfrumuseţare, dar şi de relaxare. Tratamentele la Sovata includ băi calde, împachetări cu nămol cald, kinetoterapie şi hidroterapie.

Hotel "Aluniş" (trei stele) se află la o distanţă de două minute de mers pe jos spre Lacul Ursu. Turiştii au la dispoziţie sală de fitness, bază de tratament, condiţii de hidroterapie, cameră de tratament salin, saune, jacuzzi şi centru de tratament reumatologic şi ginecologic. Pe lângă serviciile turistice, clienţii pot beneficia şi de tratamente cu aerosoli salini. Cazarea într-o cameră dublă costă între 140 şi 210 lei pe zi de persoană, în funcţie de perioadă.

Vila "Maria" (o stea) este o opţiune perfectă pentru cei care au un buget mai restrâns. Vila este situată aproape de centrul staţiunii, la doar 200 de metri de Lacul Ursu. Turiştii pot beneficia de bază de tratament, jacuzzi şi numeroase opţiuni de tratare a afecţiunilor reumatismale, ginecologice şi respiratorii. Tariful unei camere (cu baie proprie) este 40 de lei de persoană.

Nici pentru Sovata nu există un mijloc de transport care să vă ducă direct la destinaţie. Se poate lua maxi-taxi până la Focşani (10 lei), iar de la Focşani la Sovata, un alt maxi-taxi, cu 90 de lei.

Pentru cei care doresc să circule cu automobilul propriu, distanţa este de 365 km.

Citit 3378 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.