"Medicamentul" din bucătărie - Mâncarea picantă ne ajută să trăim mai mult

"Medicamentul" din bucătărie - Mâncarea picantă ne ajută să trăim mai mult
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou studiu, citat de culinar.ro, arată că persoanele care consumă mai des mâncare picantă, trăiesc mai mult. Cercetătorii au examinat dietele a peste 500.000 de oameni din China, de-a lungul a şapte ani. Iată concluzia: din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mâncare picantă de două ori pe săptămână au avut cu zece la sută mai puţine şanse de a dezvolta boli care să le pună viaţa în pericol. La cei care au consumat de trei ori pe săptămână mâncare picantă, riscul apariţiei unor boli periculoase a scăzut cu 14 procente.

Studiul a fost realizat pe subiecţi cu vârste între 35 şi 79 de ani, din zece regiuni diferite ale Chinei. Iar în cei şapte ani au fost înregistrate 20.224 de decese. Studiul a fost publicat luna aceasta în British Medical Journal, însă este vorba doar despre o lucrare observaţională, nu una ştiintifică.

Cu toate acestea, un profesor de la Universitatea Cambridge, Nita Forouhi, a declarat că există numeroase studii ştiinţifice care arată beneficiile consumului de ardei iute, datorită conţinutului mare de capsaicină - o substanţă bioactivă cu proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii şi anticancerigene. De asemenea, s-a mai constatat că cei care au consumat ardei iute proaspăt, nu sub formă de pudră, au fost mai puţin predispuşi unor decese cauzate de cancer, boli de inima sau diabet.

Sursa foto: eva.ro

Citit 1251 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.