Hotelul al cărui personal e format din roboţi

Hotelul al cărui personal e format din roboţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un complex hotelier inaugurat în Japonia are personalul format din roboţi dintre cei mai bizari. Recepţionerul, un dinozaur-robot, este însă cel mai popular printre oaspeţii care vin să se cazeze aici. Recepţionerul dinozaur vorbeşte în limba engleză cu turiştii care se cazează la The Henn na (“Hotelul ciudat”), în timp ce colegul său vorbitor de limba japoneză este o femeie-robot, care clipeşte languros din genele dese. „Dacă doriţi o cameră, atingeţi tasta 1“, explică dinozaurul, invitând clientul să-şi introducă datele necesare pe un ecran tactil. Bineînţeles, valetul care duce bagajele în camere este la rândul său un robot, la fel şi portarul, capabil să comande un taxi.

Hotelul a fost conceput ca o modalitate de a reduce costurile presupuse de funcţionarea unui hotel, dar în acest moment locaţia face parte dintr-un parc de distracţii.

Hideo Sawada, managerul complexului, consideră că angajaţii-robot vor prelua pe viitor tot mai multe locuri de muncă ale oamenilor, datorită eficienţei lor. Roboţii utilizează tehnologia de recunoaştere facială, astfel că o imagine digitală a fiecărui client care se cazează este stocată automat în timpul discuţiei cu recepţionerii.

Până şi seiful hotelului este monitorizat de un braţ automat care preia obiectele de la clienţi şi le introduce în cutii securizate, până în momentul în care sunt revendicate de proprietari. O noapte petrecută în acest hotel porneşte de la 80 de dolari pentru o cameră. Singurul domeniu în care hotelul foloseşte oameni este supravegherea a tot ceea ce se întâmplă. Supraveghetorii se asigură că nimeni nu distruge vreunul dintre roboţii performanţi şi costisitori care îşi văd de treabă, notează publicaţia The Guardian.

Sursa adevarul.ro

Citit 1512 ori Ultima modificare Marți, 25 August 2015 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.