TIMP LIBER GALAŢI/ Două filme româneşti, în acest weekend

TIMP LIBER GALAŢI/ Două filme româneşti, în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Două noi filme româneşti ne aşteaptă, vineri şi duminică, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor. Organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor şi Asociaţia "Galaţi, oraşul meu", evenimentul constă în proiecţia peliculelor "Autoportretul unei fete cuminţi", în zilele de 25 şi 27 septembrie, şi "Comoara", în ziua de 26 septembrie, toate spectacolele fiind proiectate de la ora 19.00.

"Comoara" a fost recompensată recent cu premiul "Un Certain Talent" la secţiunea "Un Certain Regard", în cadrul celui mai prestigios şi longeviv festival european de film, cel de la Cannes, iar la TIFF, tot în acest an, Porumboiu a primit Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru lungmetraj. Producţie 2015, filmul cunoscutului cineast Corneliu Porumboiu este o poveste contemporană despre risc şi demnitate, despre aparenţă şi realitate, atunci când o viaţă obişnuită de familie este tulburată neaşteptat. Joacă actorii: Toma Cuzin, Adrian Purcărescu, Cristina şi Nicodim Toma.

Produsă chiar în acest an, drama "Autoportretul unei fete cuminţi" este un film românesc, în regia unei tinere regizoare, Ana Lungu, cu actorii Iris Spiridon, Emilian Oprea, Elena Popa şi Andrei Enache. Un film despre viaţă şi dragoste şi o relaţie extraconjugală.

Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor sau chiar la intrarea în sală, la preţul de 10 lei.

Citit 1687 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.