Sex, droguri şi muzică. ”Vinil”, un nou SERIAL original HBO

Sex, droguri şi muzică. ”Vinil”, un nou SERIAL original HBO
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Creat de Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen şi Terence Winter, "Vinil" oferă o călătorie prin industria muzicală din New Yorkul anilor ’70, la începutul erei punk, disco şi hip-hop.

La fel ca în cazul colaborării pentru „Boardwalk Empire”, Martin Scorsese a regizat episodul pilot de aproape două ore, ce s-a difuzat luni, 15 februarie. A contribuit şi la crearea lui şi va fi producător executiv pentru tot sezonul.

Episodul pilot nu este doar un episod standard de televiziune, ci mai degrabă de lungimea unui lungmetraj, având aproximativ două ore - mai mult decât „Crimele din Mica Italie”. Filmul menţionat este destul de relevant, pentru că, împreună cu „Şoferul de taxi”, l-au făcut pe Scorsese să surprindă New Yorkul anilor 1970. Cu „Vinyl”, se vede că Scorsese se simte ca acasă.

Televiziunea poate să atragă staruri mai mari în aceste zile şi nicăieri nu este mai evident decât la HBO (să ne gândim la „Detectivii din Louisiana”, dar şi viitorul „Big Little Lies”, în care vor juca Nicole Kidman şi Reese Witherspoon). Fiind implicaţi Scorsese şi Jagger, nu este de mirare că „Vinyl” are o distribuţie extraordinară.

Olivia Wilde („Doctor House”, „Rush”) o va juca pe Devon Finestra, soţia lui Richie, personajul lui Bobby Cannavale. Va fi o fostă actriţă şi model, care a fost unul dintre superstarurile lui Andy Warhol în anii 1960 şi care se va întoarce la stilul ei de viaţă, când apar tensiuni în relaţia cu soţul ei.

Mai e şi Juno Temple, nominalizată anterior pentru un premiu BAFTA pentru cea mai bună tânără actriță în ascensiune şi cu apariţii în „Cavalerul negru: Legenda renaşte”. Ea o va juca pe Jaime Vine, un talent în plină afirmare în casa de discuri din serial, care are o ureche pentru descoperirea de noi talente şi este determinată să reuşească.

Ray Romano joacă rolul lui Zak Yankovich, un partener al lui Richie şi şeful promovării la casa de discuri. Are, de asemenea, legături cu mafia, datorită implicării lui Scorsese.

Din restul distribuției fac parte James Jagger, ca solistul unei trupe punk-rock (da, este fiul lui Mick Jagger), Ato Essandoh şi Max Casella. Sursa: cinemagia.ro

Citit 2161 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.